Відео

На Закарпатті масштабна спецоперація із залученням авіації проти контрабандистів (відео)

На Закарпатті масштабна спецоперація із залученням авіації проти контрабандистів (відео)

Держприкордонслужба із залученням співробітників МВС і військової прокуратури проводить у південних районах Закарпатської області одну з наймасштабніших операцій за останні роки. З вертольотами і бронетехнікою вони здійснюють «облави» відразу в декількох населених пунктах. Тривають понад сотні обшуків, передає "Реал".

Спецоперацію підтвердив прес-секретар ДПСУ. Головний військовий прокурор Матіос заявляв, територія, яка примикає до десятків кілометрів кордону з Угорщиною, є приватною, і використовується для незаконного переміщення товарів.

При цьому місцеві ЗМІ повідомляють деталі. Координує спецоперацію військовий прокурор Західного регіону Олег Сенюк, який підтвердив, що вона проводиться для документування фактів протиправної діяльності.

Сенюк уточнив, що деякі учасники цієї групи причетні до незаконного відчуження земель прикордонної смуги», а інші – до «організації протиправного обігу особливо небезпечних наркотичних засобів». Простіше кажучи, через земельні ділянки біля прикордонної смуги вони відправляли наркотики в Угорщину. Їх вже вилучили, і, судячи зі слів військового прокурора, досить велику партію.

У самій спецоперації на Закарпатті задіяні понад 300 прокурорсько-слідчих працівників, оперативних підрозділів, а також близько 70 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

Крім цього видання пише і про перших фігурантів цієї «справи». Вже повідомили про підозру керівника Берегівського районного відділу Головного управління Госгеокадастра в Закарпатській області. А близько 7.00 спецназ у санаторії «Карпати», що у Мукачево затримав Аттілу Хорвата, відомого на прізвисько «Доки». Його називають куратором так званого «приватного кордону» в Закарпатті, через який в Угорщину відправляли сигарети і наркотики. Обшуки проводяться в його рідному селі Велика Бийгань.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему