Відео

Закрутять гайки українським водіям - МВС вводить нові штрафи (відео)

Закрутять гайки українським водіям - МВС вводить нові штрафи (відео)

Після кривавої аварії в Харкові, яка забрала життя шести людей, влада повернулася до своєї старої ідеї - запровадити нові штрафи за порушення на дорогах.

МВС внесло в Кабінет міністрів свої пропозиції з цього приводу. Що тепер буде з тими, хто поїде по місту на швидкості вище 50 кілометрів на годину?

Відомство Авакова хоче ввести штраф на найпоширеніше порушення на українських дорогах - перевищення швидкості. Швидкість руху в містах хочуть обмежити на рівні 50 км / год.

За перевищення цього ліміту водія хочуть штрафувати на 3 400 гривень. Це на 200 гривень більше, ніж мінімальна зарплата і наполовину менше середньої зарплати по країні. Нагадаємо, зараз штраф за перевищення становить 510 гривень.

Знижуючи швидкість руху, МВС копіює ті ж правила, які діють в більшості країн Європейського союзу - там швидкість руху в містах дійсно не перевищує 50 кілометрів.

З іншого боку, європейський досвід копіюється в «односторонньому» порядку: накладаючи непомірні стягнення, влада мало що робить для поліпшення інфраструктури доріг та якості покриття. Так, на величезній кількості доріг навіть у столиці відсутня елементарна розмітка, а ями і вибоїни стають причиною того, що водії постійно порушують рядність, щоб їх об'їхати.

Це не кажучи вже про те, що масово не працюють світлофори, а також відсутності освітлення на не-центральних вулицях міст.Цікаво, що за дії, які вже спричинили аварію, Аваков пропонує штрафувати так само, як і за просте перевищення швидкості.

Так, за втечу з місця аварії міністр пропонує накладати ті ж 3 400 гривень штрафу. Втім, зараз сума цього стягнення і правда смішна - 255 гривень.

МВС також хоче серйозно посилити покарання і за керування без прав або довіреності та накладати на це такі  штрафи: керування без прав - 10 200 грн повторне керування без прав - 40 800 грн (зараз - 510 грн) якщо вас позбавили прав, а ви сіли на кермо - штраф 20 400 грн якщо знову порушили заборону - 40 800

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему