Відео

5 мультфільмів для дорослих та дітей: ви будете у захваті (відео)

5 мультфільмів для дорослих та дітей: ви будете у захваті (відео)

У 21 столітті повнометражні мультфільми перестали бути дитячими. Вони стали універсальними. Батьки сміливо можуть піти з дитиною в кінотеатр і отримати масу задоволення разом зі своєю малечею. Малюки порадіють красивій анімації і персонажам, а дорослі повністю переймуться сюжетними складовими. Повірте, сучасні мультфільми піднімають серйозні теми: расизм, дискримінація, проблеми батьків і дітей, сестер, байдужість державних структур тощо. Пропонуємо 5 мультфільмів, які сподобаються як дітям, так і дорослим.

 

"Звірополіс", 2016 рік

Цей діснеєвський мультик виграв "Оскар" в номінації "Кращий анімаційний повнометражний фільм" у 2017 році. Головний персонаж - кролиця в "рожевих окулярах", яка переїжджає до мегаполісу з глибинки і сподівається, що зможе вірою і правдою служити в поліції.

Вона стикається з обманами, підпільними махінаціями, байдужістю співробітників, безліччю стереотипів і навіть з такими явищами, як секти і наркобізнес. Звірополіс - це місто, в якому немає людей, але саме тварини якісно описують їхні образи, поєднуючи з власними моделями поведінки.

Наприклад, в державній службі працюють лінивці, які морять відвідувачів у чергах. У приймальному відділенні поліції розмістився товстий гепард, у якого пасивна робота, тому він тільки й робить, що їсть пончики і дивиться шоу талантів. Шеф поліції - величезний накачаний буйвол, який ні з ким не церемониться. І це лише невелика кількість правдоподібних образів, з якими глядачам доведеться зіткнутися. Буде цікаво і інтригуюче!

 

"Крижане серце", 2013 рік

Оскароносний мультфільм, який робить акцент на взаєминах між сестрами і, за словами критиків, на фемінізм. Це один з небагатьох мульфільмів,в якому на перший план виходять стосунки не з принцами, а з родичами. Більш того, головним антагоністом стає брехливий принц, який хоче спокусити Анну і одружитися на ній, щоб отримати шлях до трону. Далі за сюжетом дівчина закохується в абсолютно простого хлопця Крістофа.

Їм доведеться зіткнутися з пригодами на шляху до сестри, адже та відгородила себе від зовнішнього світу, щоб не перетворити його у величезний шматок льоду.

Анна - не тендітна дівчина, як може здатися на перший погляд. Вона сміливо і рішуче справляється з усіма перепонами, часом навіть "рятуючи" місцями незграбного Крістофа. До слова, його кращий друг - олень, що зайвий раз підтверджує теорію про те, що тварини - не люди, тому не зрадять.

Цей мультфільм вартий уваги.

 

"Балерина", 2016 рік.

Французький мультфільм з нетиповим сюжетом для свого жанру. Головна героїня рано залишилася сиротою, тому все життя їй доводилося покладатися тільки на себе. Тепер вона стала старшою, у неї з'явився коханий. Разом вони перебралися до Парижа, щоб Феліція виконала свою дитячу мрію і стала балериною. Але сюжет раптово стає драматичнішим. Віктор падає з мосту. Дівчина залишається одна, але на її шляху з'являється балерина, яка після трагічного випадку більше не танцює. Вона прихистила у себе Феліцію.

Головна героїня хоче домогтися успіху, тому в театрі видає себе за іншу балерину, Каміллу. Її хвалять, все прекрасно, але обман розкривається, коли справжня Камілла з'являється і теж претендує на головну роль в "Лускунчику". Суперництво, тренування, романи - всьому цьому є місце в "Балерині".

Чи зможе Феліція здійснити свою мрію? Подивіться - не пожалкуєте!

 

"Маленький принц", 2015 рік

Ще один французький мультфільм, сюжет якого частково перегукується з однойменною книгою Антуана де Сент-Екзюпері. Мрійливий старий-авіатор виявляє, що по сусідству з ним оселилася педантична мама з дочкою, у якої абсолютно не залишається часу навіть на прогулянки зі своїми однолітками.

Вона завалена книжками і завданнями матері, тому і літні канікули не виглядають для неї спокусливими. Розповідь сусіда про Маленького Принца все змінює. Велика пригода подарує вихор емоцій, переживань і нагадає про те, що таке справжня дружба.

 

“Головоломка”, 2015 рік

Історія про одинадцятирічну школярку Райлі, яка, як і всі діти, легко піддається емоціям. Панують серед них печаль, радість, гнів, страх, огида.

Всі вони в певний момент допомагають справлятися з життєвими ситуаціями, але, коли дівчинка дізнається про майбутній переїзд, в її голові починає панувати хаос. Емоції вирують.У житті Райлі починається повна плутанина.

Емоціям потрібно знову знайти злагодженість, щоб дівчинка змогла насолоджуватися красою "нового" життя. Ця історія показує, як часто ми піддаємося згубним емоціям. Поки ми не навчимося ними керувати, то складно буде відчувати гармонію і постійну впевненість в собі.

Гарного перегляду!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему