Відео

росія перекидає авіацію в білорусь, – Генштаб

росія перекидає авіацію в  білорусь, – Генштаб

росія запланувала проведення льотно-тактичних навчань на території Білорусі. Під цим приводом рф почала перекидати авіацію на територію білорусі.

Вже відомо про передислокацію 10 російських вертольотів на аеродром Мачулищі.

 Про це під час брифінгу розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, навчання країни-агресора на території Білорусі заплановано у період з 16 січня до 1 лютого. У зв'язку з цим ворог уже почав нарощувати там авіаційне угруповання.

Також у Збройних силах України не виключають, що у повітряному просторі Білорусі будуть задіяні літаки дальньої авіації країни-агресора. У зв'язку з цими факторами зростає ракетна загроза для України.

Громов зазначив, що на аеродром Мачуліщі російські окупанти вже перекинули близько 10 вертольотів. Йдеться про Мі-8 та Мі-24. Водночас прогнозується перекидання в Білорусь літаків оперативно-тактичної авіації.

"Не виключається польоти у повітряному просторі Білорусі літаків дальньої авіації країни-агресора. З урахуванням зазначеного зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів, застосування дронів-камікадзе по території нашої держави з повітряного простору Білорусі", – зазначив Громов.

Нагадаємо, протягом 2023 року для України зберігатиметься загроза наступу окупаційних військ із Білорусі. Проте станом на сьогодні противник не сформував там ударне угруповання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, білорусь, росія, авіація, війна з Росією
В тему