Відео

Дідусі «улюбленця Кремля» Пригожина були з України

Дідусі «улюбленця Кремля» Пригожина були з України

Виявляється, що дідусі засновника російської приватної компанії «Вагнер» Євгена Пригожина були родом із України.

Тож Євген виріс у доволі пристойній родині.  А зараз на війну проти України цей соратник російського диктатора Володимира Путіна відправляє своїх найманців.

На такі факти в біографії лідера "вагнерівців" вказала журналістка і ведуча "1+1" Наталія Мосейчук у розмові з російським опозиціонером Ігорем Яковенком. Це відбулося в ефірі програми "Право на владу".

"Я згадала про те, що Пригожин теж загалом-то якусь частину часу провів в Україні. Між іншим, двоє дідусів, рідний і двоюрідний, у нього теж були з України, з Жовтих Вод (місто в Дніпропетровській області. – Ред.)," – розповіла Мосейчук.

Вона зазначила, що глибоко "копнула" біографію засновника групи "Вагнера", і їй вдалося дізнатися, чим займалися його родичі, зокрема дідусі.

"Вони були орденоносними чоловіками, бо начебто двоє пройшли фронт. Рідний так точно – він був і комісаром на фронті, і нагороджений... А другий дід Пригожина займався розробкою на відкритих уранових рудниках і керував одним із них", – додала журналістка.

Мосейчук зізналася, що була сильно здивована, коли зрозуміла, що Пригожин ріс у пристойній родині. Батьки намагалися дати йому гарне майбутнє, але він став на шлях кзлочинця й окупанта.

"Я, наприклад, дізналася про те, що мама у нього викладала на кафедрі, а він нібито вступав на фармацевтичний факультет медичного університету чи інституту. Начебто й провчився там, здається, один рік. А потім загримів вже за статтею за розбій на три з половиною роки. Потім ще понад 10 років йому дали, він вийшов трошки раніше – відсидів дев'ять", – розповіла журналістка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, володимир путін
В тему

Останні матеріали