Відео

Відомі деталі про порятунок дітей на кризі у Нововолинську

Відомі деталі про порятунок дітей на кризі у Нововолинську

Відомі деталі надзвичайної події на водоймі в Нововолинську, де 3 січня врятували двох діток. Один хлопчик, на жаль, загинув.

Про це розповіли рятувальники з ДПРЧ-5 м. Нововолинська, пише ДСНС Волині.

"Коли ми прибули, то двоє дітей ще трималися на воді, третю дитину вже не було видно. За допомогою рятувального круга та мотузки, прив'язаної до неї, уплав я дістався до першого хлопчика. Потім вже не міг нічого робити, бо були відморожені руки. Другого мій напарник Ігор дістав. Ми трішки отримали переохолодження", - розповідає рятувальник з Нововолинська Юрій Бричук.

"Коли ми приїхали на виклик, я побачив двох дітей посередині озера, які кликали про допомогу. Одного рятував мій напарник. Я взяв рятувальний круг і поплив до другого хлопчика. Він ще тримався на крижині, та коли я до нього доплив, він вже ішов під воду. Я взяв дитину під руку і поклав на круг. Як хлопці вже витягували нас, то нас кинуло під лід. Треба було частину території пропливати і пробивати лід. Отак доплив до берега і передав хлопцям ту дитину", - додає інший рятувальник Ігор Сарай.

Начальник 5-ї ДПРЧ м. Нововолинська Сергій Шуба розповів, що до них у частину надійшло повідомлення про наявність дітей на кризі:

"Юрій дійшов до потерпілого, однак крига проламалася під ним, він поклав потерпілого на круг, сам однією рукою чіплявся за круг і тримав потерпілого. Ігор поплив до потерпілого. Вийшовши на берег, йому почало темніти в очах, після чого він був госпіталізовний каретою швидкої допомоги".

Завідуюча відділенням екстреної медичної допомоги Олександра Бакун повідомила, що до них у лікарню доставили двоє дітей 10 і 11 років. Хлопчики були у критичному стані, тому негайно розпочали реанімаційні заходи. Наразі вони перебувають у реанімаційному відділенні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Відео T1.ua, нововолинськ, рятувальники
В тему