Відео

Народила доньку в окупованій Бучі під обстрілами: неймовірна історія Ганни Тимченко

Народила доньку в окупованій Бучі під обстрілами:  неймовірна історія Ганни Тимченко

21-річна Ганна Тимченко народжувала свого первістка під ворожими обстрілами вдома, в окупованій Бучі.

Ганна згадує, що на останніх термінах вагітності перебувала в одному з пологових будинків Києва, але 24 лютого, коли росія напала на Україну, о 5:30 ранку їх перевели у бомбосховище. Тож чоловік наполіг, щоб Ганна їхала додому, в Бучу. Щойно майбутня мама приїхала додому, почали бомбити сусідній Гостомель, і вона зрозуміла, що, напевно, їй доведеться народжувати самостійно вдома, адже в пологовий вже було не доїхати.

Ганна підготувалася до пологів, як могла: вивчила інформацію з приводу того, як народжувати в домашніх умовах, знайшла сусідку лікарку-терапевтку, яка пообіцяла допомогти і зрештою і прийняла у неї пологи, коли настав час. Майже 2 тижні Ганна з чоловіком та братом жили у підвалі, але 7 березня жінка відмовилася покидати квартиру, їй було важко дихати у сирому приміщенні. В той же день у неї почалися пологи, без води, світла, зв'язку, газу. Замість води у них були вологі серветки, замість світла – свічки. Кімнату для процесу пологів підготували, як могли.

8 березня о 7 ранку Ганна народила дівчинку Алісу, пуповину перерізав тато.

А вже 10 березня родина таки наважилася на евакуацію з Бучі. Виїжджали машиною, яка була 3-тя в колоні з 21-ї машини. На щастя, всім тоді вдалося вибратися неушкодженими, але Ганна згадує:

"Був момент, коли ми під'їхали до чергового блокпоста, там стояли 2 танки, направлені дулом в нашу сторону, і на кожному з танків сиділо по 10 росіян. Вони підняли всі автомати на нас. Те, що відбувалося у нас всередині, не передати словами. Та зрештою вони в один момент опустили ці автомати, танки роз’їхалися в різні сторони, і ми проїхали. Це був останній ворожий блокпост".

Далі сім'я виїхала в Бердичів, де в місцевому пологовому Ганну і Алісу оглянули лікарі. На щастя, в пологах для обох пройшло все добре. 4 тижні сім'я перебувала в Житомирській та Рівненській областях, а далі наважилася повернутися до Києва. В рідне місто вже навідалися після того, як побачили кадри з подвір'я біля власного будинку, які знімав Дмитро Комаров, що показав звільнену від росіян Бучу. Ганна розповідає:

Ганна Тимченко каже, що їхній будинок, на щастя, вцілів, але квартиру пограбували окупанти:

"У мене був великий кіндер-сюрприз, і вони навіть його розім’яли, думали, що там щось приховано", – розказує Ганна.

Про свою заповітну мрію героїня говорить:

"Я мрію повернутися додому, але розумію, що зараз нам там буде важко жити. Хочеться, щоб наша донечка росла в мирний час і не знала і не бачила, що таке війна".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, пологи, обстріли, діти, війна з Росією
В тему

Останні матеріали