Відео

«Збережіть життя наших дітей!»: лучанка емоційно виступила в Раді Європи

«Збережіть життя наших дітей!»: лучанка емоційно виступила в Раді Європи

Членкиня постійної делегації України в Конгресі Ради Європи, депутатка Волинської обласної ради Юлія Вусенко в складі делегації України емоційно виступила під час Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Вона розповіла європейцям, що українські діти змінилися після 24 лютого.

"Вони навчилися за 3 хвилини, почувши сигнал тривоги, вставати з ліжка, вдягатися і спускатися в підвал.... Коли ми ночували в готелі в Польщі діти запитали: "Де тут підвал?" - сказала Юлія Вусенко.

"путін забрав у них можливість навчатися і нормально жити, він перекреслив безпечне дитинство усіх дітей в Україні. В кожного українця на телефоні є додаток, який попереджає про повітряну тривогу. ... ми всі здригаємося від цього сигналу. Так ми живемо практично місяць", - продовжила депутатка.

Також вона звернулася до європейців від мерів, яких викрадали в Україні.

"Ви точно маєте розуміти, що коли їх викрадали, вони думали про свої міста, бо в цих містах в 21-му столітті люди знають, що таке голод... Якщо ви візьмете наші контакти і будете працювати з нашими містами, це допоможе захистити їх від гуманітарної катастрофи", - мовила Юлія Вусенко.

Також членкиня делегації закликала жителів країн ЄС тиснути на їхні уряди, проводити сесії, збирати підписи за закриття неба над Україною. "Збережіть життя наших дітей!" - сказала Юлія Вусенко.

Насамкінець вона подякувала кожному, хто зараз допомогає і підтримує Україну.

"Зараз потрібна максимальна мобілізація, згуртованість... Зараз необхідний план відбудови України - прекрасної країни в центрі Європи", - заявила Юлія Вусенко.

Під час засідання одноголосно підтримали декларацію «Війна російської федерації проти України», у якій Рада Європи припинила членство і представництво російської федерації до повного повернення територіальної цілісності України включно з Кримом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, європа
В тему