Відео

Співами і танцями: як військові творять нову українську культуру

Співами і танцями: як військові творять нову українську культуру

Українські військові на фронті не панікують перед ймовірною новою російською агресією. Вони несуть нелегку службу, а під час відпочинку створюють маленькі шедеври. 

Про це 7 лютого йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Старший солдат Юрій Городецький став популярний у соцмережах завдяки тому, що виконав пісню гурту "Шабля" "Браття українці". Він каже, що співає давно, а цю пісню записав не випадково.

"Дуже хочеться своїми піснями піднімати бойовий дух своїх побратимів і ця пісня якраз така як треба", - каже військовослужбовець ЗСУ Юрій Городецький. 

Боєць "Айдару" на псевдо "Хук" в берцях станцював під хіт Вітні Х'юстон. У бійців на передовій розписаний увесь день, але вони все одно шукають хоч кілька вільних хвилин для музики. Уже ніхто не співає радянських пісень про армію: нове військо - нові хіти. Хіти гуртів "П'ятниця", "Океан Ельзи" та "Скрябін" особливо популярні у бліндажах на передовій.  Але інколи військові пишуть і свої пісні, як боєць на псевдо "Малий". Він пише на передовій реп. 

В Україні народжується пласт нової пісенної культури. І після війни обов'язково вийде збірка пісень, які допомогли нам перемогти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, армія, культура
В тему

Останні матеріали