Відео

Після інфаркту і крововиливу в мозок винайшов унікальну методику одужання

Після інфаркту і крововиливу в мозок винайшов унікальну методику одужання

Застосовувати її можна в домашніх умовах, і вона не потребує жодних фінансових затрат

До 50 років Олександр Мікулін, випускник Київського політехнічного інституту, фактично жив інженерією та конструюванням. За винаходи в галузі авіадвигунів він навіть був удостоєний ордена Червоної зірки.

Проте фанатична відданість роботі призвела до того, що Олександр Олександрович геть не приділяв уваги своєму здоров’ю. І на життєвій позначці «50» це здоров’я почало стрімко погіршуватися. В результаті чоловік переніс інфаркт, крововилив у мозок. «А що ж далі?» – злякався Мікулін. І весь винахідницький хист вирішив спрямувати на відновлення власного здоров’я.

У 80-т видав книгу про боротьбу зі старістю

Розуміючи, що традиційна медицина орієнтується на усування наслідків, а не першопричини проблем, Олександр Мікулін став опрацьовувати найновіші дослідження науковців. Зацікавився геронтологією (наукою про старіння). І врешті розробив свою систему вправ, яку назвав віброгімнастикою.

Спершу цю методику Олександр Олександрович випробував на собі (І варто сказати, що після інфаркту й крововиливу в мозок він не просто відновився, а при світлому розумі та хорошому самопочутті дожив до 90 років). А коли віброгімнастика дала бажаний ефект, винахідник став пропонувати її своїм знайомим.

Слава пішла поперед академіка. До нього стали звертатися люди з різними захворюваннями. Всі, хто випробував на собі віброгімнастику, краще почувалися. Тож, аби запустити цю методику в широкі маси, Олександр Мікулін вирішив опублікувати статтю в журналі «Фізкультура і спорт». Проте… йому відмовили. Пояснили, що, по-перше, методика не має достатньої доказової бази, а по-друге, автор публікації не має освіти, яка б дозволяла комусь щось рекомендувати для покращення здоров’я.

І що, ви думаєте, зробив Олександр Олександрович? Він у віці 75 років став студентом медінституту. 1975-го здобув диплом лікаря. Ще через рік захистив ступінь кандидата медичних наук. А 1977-го видав свою першу книгу «Активне довголіття, або Моя система боротьби зі старістю», яка тут же розлетілася багатотисячним тиражем.

Увесь секрет – у вібрації

Що ж то за диво-система?

Перш ніж її винайти, академік Мікулін дослідив, що причиною наших болячок є засміченість клітин організму продуктами розпаду. Через це клітини з віком втрачають можливість самовідновлюватися. Відповідно, організм усе менше отримує сил протистояти вірусам і хвороботворним бактерія.

Щоб цьому запобігти, треба спровокувати капіляри до вібрування, вважав Мікулін. Завдяки цьому кров активніше надходитиме до серця, а під впливом інерції краще будуть виштовхуватися шлаки з клітин і міжклітинного простору.

З’ясувавши таку закономірність, Олександр Мікулін став міркувати, як же змусити капіляри вібрувати. І придумав: регулярно (через кожних кілька годин) – струшувати організм.

Найлегше це зробити таким чином: поставити ноги одна біля одної, відірвати п’ятки від підлоги на 3 – 5 см і різко опустити їх назад.

Робити струс потрібно без поспіху – не частіше від 1 разу за секунду. Піднімати п’яти вище також не варто (надмірна інтенсивність не позначиться на ефективності вправи, лише призведе до передчасної втоми ніг). За перший підхід треба виконати 30 струсів. Далі 5 – 10 секунд перепочити. І знову 30 струсів. Повторювати таку вправу Мікулін радить 3 – 5 разів протягом дня.

Окрім гімнастики для судин, Мікулін розробив гімнастику для внутрішніх органів. Виконувати її можна, навіть лежачи в ліжку, як тільки ви прокинулися.

Отож, спочатку робимо глибокий вдих через ніс (бажано, аби повітря опускалося якнайнижче, щоб аж надувався живіт). Далі ми різко стискаємо живіт, виштовхуємо з нього повітря і силою видихаємо його крізь напружені губи.

Для новачків достатньо буде починати з декількох вдихів-видихів (щоб не закрутилася голова). А далі – орієнтуватися на власні відчуття.

Така дихальна гімнастика змушує вібрувати нашу діафрагму, внутрішні органи черевної порожнини. Вони пробуджуються, запускають свою роботу. А від цього покращується наше загальне самопочуття.

Академік Мікулін стверджував, що його віброгімнастика не має протипоказань. Однак лікарі не рекомендують її застосовувати людям із п’ятковими шпорами, тим, у кого стенокардія і тромбофлебіт (є ризик відривання тромбу, що може призвести навіть до летальних наслідків). Не варто застосовувати методику Мікуліна людям із каменями в жовчному міхурі та нирках (позаяк існує ризик розворушити камінці, і хтозна, який канал вони потім перекриють). А ще струшування може погіршити стан у пацієнтів із остеохондрозом (ця хвороба супроводжується втратою або зниженням еластичності хрящової тканини, тому різкі рухи також можуть нашкодити).

Ніна Грицюк

Перш ніж застосовувати будь-які методи оздоровлення, проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може нашкодити вашому здоров’ю

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: здоровий спосіб життя, спорт, лікування
В тему