Відео

У Києві тисячі людей зібралися на акцію підтримки Стерненка: що вони вимагають від влади

У Києві тисячі людей зібралися на акцію підтримки Стерненка: що вони вимагають  від влади

У Києві триває  акція протесту через вирок одеському активісту Сергію Стерненку, якого суд відправив у колонію на 7 років.

Прихильники засудженого вийшли на вул. Банкову під будівлю Офісу президента. Початок акції планувався на 12.00, про що повідомляв Telegram-канал "САМОЗАХИСТ". Згодом мітингувальники пішли до будівлі Офісу генерального прокурора України.

Головне про суботню акцію:

  • За підрахунками журналістів, під ОП прийшло близько 1,5 тис. осіб.
  • Ворота до будівлі були відчинені, люди могли підійти до входу в Офіс глави держави.
  • Активісти вимагали від влади відпустити Стерненка і перезавантажити Вищу раду правосуддя.

Нагадаємо, на минулій акції під ОП, яка відбулася 23 лютого, люди кидали в правоохоронців фаєри, димові шашки, сніжки, з деяких – зірвали шоломи. Як наслідок, постраждали 27 співробітників правоохоронних органів та 10 протестувальників, 24 осіб затримали.

 У Києві посилили заходи охорони на Хрещатику, Майдані Незалежності, вулицях Інститутській та Банковій. Збільшилася кількість поліції на станціях метро "Хрещатик" та "Майдан Незалежності". 

Територію навколо Офісу президента оточили кілька сотень правоохоронців. Ворота до двору ОП відчинені. На вході розгорнули пункт допомоги з аптечкою, їжею та гарячими напоями.

Прихильники Стерненка висунули дві умови владі: звільнити засудженого українця, а також перезавантажити Вищу рада правосуддя.

Як раніше повідомлялося:

  • Стерненка засудили до 7 років колонії з конфіскацією половини майна. Суд визнав його винним у викраденні людини в 2015 році.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що організатори сутичок під Офісом президента 23 лютого хотіли, щоб поліцейські побили протестувальників. Ніхто з демонстрантів не отримав серйозних ушкоджень.
  • Він також анонсував, що на Банковій 27 лютого поліцейських кордонів не буде.
  • Стерненко перебуває в слідчому ізоляторі в Одесі. Юристи подали заяву, щоб перевести чоловіка до Києва.
  • В обвинувальному акті щодо одесита й іншого фігуранта Руслана Демчука йдеться, що вони разом з іншими невстановленими особами викрали депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, акція протесту
В тему