Відео

Росія зганьбилася на Кубку світу з лижних гонок через агресивні вчинки лідера збірної

Росія зганьбилася на Кубку світу з лижних гонок через агресивні вчинки лідера збірної

Чоловіча естафета на етапі Кубку світу з лижних гонок підходила до свого логічного завершення, спортсмени проводили своє останнє коло, як сталось щось неприпустиме.

Зі знаком мінус відзначився спортсмен збірної Росії Олександр Большунов, пише 24 канал.

За "срібло" у гонці змагались росіянин та фінський лижник Йоні Мякі. На останніх метрах дистанції фін почав випереджати свого суперника. Большунов побачив, що йому вже не наздогнати спортсмена з Фінляндії, тому вирішив розпустити руки прямо у фінішному коридорі. Збоку така помста від Олександра виглядала зовсім ганебно.

Він двічі спробував вдарити Йоні палицею, а потім навмисно на повній швидкості врізався в нього після фінішної позначки, коли фін радів другому місцю з партнерами по команді. Від удару Мякі впав на сніг, спортсмени були шоковані такою поведінкою росіянина та не розуміли, що відбувається.

Цікаво, що Большунов виграв загальний залік Кубка світу та є одним з лідерів своєї збірної. Тому такий вчинок від одного з провідних лижників є неприпустимим. За таку поведінку росіянин отримав дискваліфікацію. Також він підставив всю команду. Результат збірної Росії був анульований.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спорт, Світ, росія
В тему