Відео

Коли хворі на COVID-19 купуватимуть ліки за власний рахунок

Коли хворі на COVID-19  купуватимуть ліки за власний рахунок

В Україні хворим на коронавірус можуть запропонувати купити необхідні лік за власний рахунок. Але лише у тому випадку, якщо вони терміново потрібні, а в лікарні препарати закінчилися.

Про це в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" заявила провідна інфекціоністка Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська. Програма транслювалася на YouTube-каналі Shuster online 18 грудня.

"Буває така ситуація: закінчилися медичні препарати, щоб їх закупити, є певна процедура тендерів тощо. Хворі ж цього не чекають, хворий зараз приїхав, йому зараз треба. Доводиться говорити: "Будь ласка, підіть купіть якісь там собі ліки", – пояснила інфекціоністка. За її словами, в більшості випадків лікування для українців повністю безкоштовне. Проблеми можуть виникнути, якщо на місцях неправильно розподіляють кошти або з'являються затримки з проведенням закупівель медикаментів.

"У більшості випадків у нас все абсолютно безкоштовне. Іноді бувають такі короткі проміжки, в регіонах. Тому що деякі керівники на місцях ті гроші, які їм виділять, на свій розсуд їх витрачають", – підсумувала вона.

Як раніше повідомлялося , для того щоб забезпечити оперативну закупівлю ліків для хворих на COVID-19 в регіонах України, Міністерство охорони здоров'я розробило спеціальні зміни. Зокрема, як зазначив глава відомства Максим Степанов, уряд спростив придбання препаратів, які не внесені до Національного переліку основних лікарських засобів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, ліки, лікування
В тему