Відео

У Франції поліцейські жорстоко побили темношкірого чоловіка, бо він був на вулиці без маски

У Франції поліцейські жорстоко побили темношкірого чоловіка, бо він був на вулиці без маски

У Франції поліцейські жорстоко побили темношкірого музичного продюсера в його квартирі в Парижі, бо він був на вулиці без маски. Влада країни вважає цей інцидент «неприпустимим» та «ганебним».

Про це інформує BBC.

На відео з внутрішньої камери спостереження, яке у четвер оприлюднив сайт Loopsider, видно, як троє поліцейських заходять до музичної студії. Судячи з кадрів, вони намагаються затримати продюсера Мішеля Зеклера, який хоче зайти в приміщення. Під час сутички поліцейські б’ють його руками, ногами і кийками.

Потім група людей, що була в студії, виштовхує поліцейських за двері, після чого вони застосували світлошумову і димову гранати. Зеклер також стверджує, що під час побиття його неодноразово лаяли на ґрунті расової ворожнечі.

Спочатку його затримали та звинуватили у насильстві та протистоянні арешту, однак потім прокурори зняли звинувачення та замість цього розпочали розслідування проти офіцерів. У п’ятницю поліцейських допитали в поліції. Їх тимчасвоо відсторонили від служби, вони перебувають під слідством.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що обурений діями поліції.

«Кадри насильства проти Мішеля Зеклера, які ми всі бачили, — це неприпустимо, для нас всіх це ганьба. У Франції не повинно бути насильства чи жорстокості, і неважливо, хто його проявляє. Франція не може миритися з ненавистю і расизмом», — написав він у Twitter.

Також Макрон сказав, що попросив уряд країни терміново розробити заходи для відновлення довіри до поліції: «Люди, завдання яких підтримувати закони, повинні ці закони поважати».

Він обговорив інцидент з міністром внутрішніх справ країни.

У поліції після оприлюднення відео зазначили, що офіцери намагалися затримати продюсера, оскільки він перебував на вулиці без маски, однак він зник у студії. Як повідомляє Reuters, Зеклер визнав, що порушив карантинні обмеження. За його словами, він ішов вулицею без маски і хотів зайти в студію, щоб уникнути штрафу.

Президент антирасистської групи Франції SOS Racisme, заявив, що Зеклер став об'єктом «расистської атаки».

«Щоб працівники поліції так діяли, вони повинні відчувати величезну безкарність. Ця ситуація є симптомом безкарності, яка триває надто довго», — додав він.

На тлі вбивства американця Джорджа Флойда поліцейським у червні французи вийшли на акцію протесту проти расизму та свавілля поліції. Вони вимагали правосуддя у справі темношкірого француза Адама Траоре, який помер у 2016 році незабаром після арешту. Обставини його смерті досі розслідують.

Цього тижня французька поліція розігнала імпровізований табір мігрантів на Площі Республіки в центрі Парижа. Правоохоронці діяли доволі жорстко, операція закінчилась сутичками з мігрантами та активістами, які їх захищали. Поліцейські демонтували близько 500 наметів, у яких були мігранти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: франція, скандал, Надзвичайні події
В тему