Відео

Що робити, якщо в лікарні відмовились госпіталізувати чи тестувати на COVID-19

Що робити, якщо в лікарні відмовились госпіталізувати чи тестувати на COVID-19

В Україні існує певна проблема із тим, що хворим на COVID-19 у лікарнях відмовляли у госпіталізації чи тестуванні на коронавірус. Виявилося, що варто писати про це у соцмережах, і тоді проблема вирішиться "впродовж декількох годин".

Таку пораду лікар-анестезіолог та доктор медичних наук Сергій Дубров озвучив в етері ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

"Найбільш ефективно, коли тобі лікар приймального відділення або сімейний лікар відмовляється надати допомоги і каже, що немає показань для госпіталізаці, (написати - ред.) пост в фейсбуці або в будь-яких соцмережах", - сказав Дубров. 

За його словами, проблема вирішується "впродовж декількох годин" після оприлюдення.

"Ми всі в цьому вже переконалися. І тут більше недопрацювання саме місцевих органах самоврядування або навіть керівників закладів охорони здоров'я", - додав він. 

Нагадаємо, цього тижня у Кривому Розі медики швидкої допомоги відмовили літній пацієнтці у госпіталізації. Відмову їй пояснили просто — немає місць у лікарні.

Схожа історія сталася у Запоріжжі, де "швидка" відмовилася приїздити до бабусі, яка перебувала у важкому стані.

Ще один випадок мав місце у Дніпропетровській області. Жінці, яка мала двостороннє запалення легенів і температуру 39° С, відмовили у госпіталізації, пояснивши це відсутністю місць у лікарні.

Лише після того, як рідні пацієнтів поскаржилися на дії працівників швидкої, жінок ушпиталили. Зараз вони проходять курс лікування у стаціонарі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, лікарня, коронавірус
В тему