Відео

Коронавірус на Волині: 12 шкіл - на дистанційному навчанні

Коронавірус на Волині: 12 шкіл - на дистанційному навчанні

На Волині через коронавірус в учнів та вчителів 12 навчальних закладів перейшли на дистанційне навчання.

Про це Суспільному: Волинь розповіла заступниця керівника управління освіти та науки Волинської облдержадміністрації Тетяна Соломіна, водночас вона відмовилася уточнити, про які саме заклади йдеться, адже «наразитися на хворобу може кожен».

«Учасники освітнього процесу конкретного закладу, у тому числі вчителі, повідомлені дирекцією школи», – сказала вона.

Нагадаємо, на дистанційному навчанні перебувають, зокрема, учні та педагоги школи №2, а також студенти та працівники коледжу в Рожищі. Масово хворіють на коронавірус теж педагоги шкіл Нововолинська.

Тетяна Соломіна відзначила, що засновники комунальних закладів загальної середньої освіти, якими виступають районні ради, ОТГ, передусім відповідальні за всі заходи безпеки у школах, зокрема й у випадку поширення коронавірусної хвороби.

«У всіх закладах засновниками проведені відповідні заходи щодо постачання дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту для працівників. За нашою інформацією, практично всі заклади загальної середньої освіти забезпечені всім необхідним.

На сьогодні дуже багато випадків, коли в школах батьки стають хорошими союзниками у боротьбі з хворобою», – наголосила заступниця керівника управління освіти та науки.

Вона додала, що розроблені міністерствами алгоритми дій керівників шкіл у разі виявлення в учнів або вчителів коронавірусу передбачають, зокрема, врахування рекомендацій лабораторного центру, який опікується конкретною територією.

Окрім того, рішення про те, чи переводити весь заклад на дистанційне навчання, має ґрунтуватися на індивідуальних особливостях навчальної установи: наприклад, чи відокремлені початкова, середня та вища ланки різними входами, поверхами, чи безпосередньо діти різних класів контактують між собою і т. д.

Водночас Тетяна Соломіна зауважила, що без мережевого доступу, який є базовою вимогою для проведення дистанційного навчання, в області залишається 31 школа, 24 із яких будуть підключені до інтернету найближчим часом.

Головна санітарна лікарні області Наталія Янко повідомила, що навчання в школі припиняється, якщо більше 50% учнів перебувають на самоізоляції.

«У разі підтвердженого випадку, екстреного повідомлення вже лікарі-епідеміологи повідомляють і дирекцію школи, і регіональне управління освіти.

Відповідно епідемнагляд ведеться за хворими, а не за об’єктом. Дотримання вимог на об’єкті контролює Держпродспоживслужба», – зазначила вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, школа, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему