Відео

У США «копи» знову задушили афроамериканця: в країні спалахнули нові протести

У США «копи» знову задушили афроамериканця: в країні спалахнули нові протести

У США знову спалахнули протести через смерть афроамериканця Деніела Пруда з вини поліцейських. 41-річний чоловік загинув після того, як поліцейські наділи йому на голову мішок і протримали кілька хвилин притиснутим до асфальту.

Кричущий випадок стався в Рочестері (штат Нью-Йорк) ще 23 березня. Про це пише Democrat and Chronicle. Але відомо про нього стало лише на початку вересня. »

Як поліцейські вбили Деніела Пруда

Відомо, що брат Деніела подзвонив в службу порятунку, повідомити, що він вибіг на вулицю голим. Дійсно, у чоловіка сталося психічне загострення. Він бігав по вулиці без одягу і кричав, що у нього коронавірус.

Поліцейські приїхали на місце і наділи йому на голову спеціальний мішок. При цьому чоловік пручався і просив дати йому пістолет. Тоді поліцейські притиснули його до асфальту і придавили спину коліном. Через кілька хвилин Деніел Пруд перестав подавати ознаки життя.

Він помер у лікарні через тиждень. І судмедекспертиза встановила, що причиною його критичного стану стала асфіксія. А загострення психічного розладу сталося після отруєння фенциклідином.

Ким був Деніел Пруд

Деніел Т. Пруд помер 30 березня в лікарні Strong Memorial Hospital, через тиждень після того, як його доправила туди швидка допомога. Протягом тижня його життя підтримували штучно, але через смерть мозку змушені були відключити від апарату життєзабезпечення.

Пруд народився в Чикаго і жив там зі своєю сестрою. Чоловік приїхав у Рочестер 22 березня до брата. Він не був одружений, дітей у Деніела не було.

"Деніел ніколи ні з ким не був агресивний. Деніел ніколи нікого не турбував, - сказав брат загиблого. - А поліція поводилася з моїм братом як зі сміттям".

Брат Деніела говорить, що він ніколи раніше не поводив себе подібним чином.

У США "копи" знову задушили афроамериканця: одягли мішок на голову

У США знову мітинги проти поліції

Коли ЗМІ оприлюднили цей випадок в Рочестері, в місті знову спалахнули масові протести. Відомо, що співробітники поліції змушені вдаватися до використання сльозогінного газу.

Все розкрилося після того, як сім'я Пруда з допомогою місцевих активістів організувала пресконференцію, вимагаючи звільнити причетних до справи офіцерів і пред'явити їм звинувачення його у вбивстві.

Також одним з вимог активістів є, щоб поліцейські більше не виїжджали на випадки, пов'язані з психічним здоров'ям.

А зіткнення з поліцією в середу, 2 вересня, призвели до арешту дев'яти активістів.

Нагадаємо, що в травні 2020 року США охопили найбільш масові протести в сучасній історії через смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік задихнувся під час затримання поліцейськими. Протести періодично переходили в погроми, грабежі і мародерство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кримінал, сша, Світ
В тему