Відео

«Заберемо у неї камеру!»: у США від час погромів побили українську журналістку

«Заберемо у неї камеру!»: у США від час погромів побили українську журналістку

В США під час висвітлення протестів напали на журналістку україномовного «Голосу Америки» Христину Шевченко.

Про це повідомляє УНІАН.

«Отже, знімала я різні протести в Україні, але «отримала по башці» на американському. У Санта-Моніці знімала відео, як активісти-лутери увірвались у магазин. Десь 10 хвилин ніхто не чіпав, а потім момент – і в очах потемніло від удару кулаком в тім’я», – написала вона на сторінці у Facebook.

За її словами, вона знепритомніла на кілька секунд і впала. «Штатив з камерою також впали мені на стопу. Я почала кричати, що я преса, і мені вдалося стати на одну ногу. Далі почала, підстрибуючи, іти до машини, одна жінка мені допомогла. Поліції не було», – розповіла журналістка. У швидкій Шевченко повідомили, що у неї перелом двох пальців на нозі та легка травма голови.

За її словами, нападником був афроамериканець, який прокричав «давай заберемо у неї камеру». Зловмисника вона встигла зафільмувати. Журналістка розповіла, що окрім неї у лікарні були інші люди з протестів, травмовані цеглою чи осколками. Лікарі не встигали всіх обслуговувати.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі при затриманні поліцейськими загинув афроамериканець Джордж Флойд. Після цього в багатьох американських містах пройшли акції протесту, які переросли в масові заворушення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сша, акція протесту, журналісти, бійка
В тему