Відео

Повідомили, коли камери з’являться на всіх автошляхах держзначення

Повідомили, коли камери з’являться на всіх автошляхах держзначення

Автоматична фіксація порушень Правил дорожнього руху на всіх автошляхах державного значення може бути запроваджена в Україні до кінця поточного року.

Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel TV розповів радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко.

"В мене є велике сподівання на те, що автоматична фіксація буде працювати абсолютно на всіх автомобільних шляхах державного значення до кінця року. І мені би дуже хотілося, щоб вона почала працювати хоча б у великих містах", – сказав він

Як пояснив радник, багато залежить від фінансування, зокрема, на закупівлю камер фіксації. В цьому контексті він висловив сподівання на те, що під час місцевої виборчої кампанії депутати міськрад виділятимуть кошти на ці потреби.

Мартиненко також повідомив, що наразі в МВС працюють над тим, щоб камери фіксували не лише факти перевищення швидкості, але й інші розповсюджені порушення ПДР, зокрема, проїзд на червоне світло, небезпечне маневрування, переїзд перехрестя тощо.

"Треба пройти всі технічні регламенти, щоб всі ці фіксації надалі не скасовувалися через суд", – пояснив він.

1 червня в Україні стартувала система відеофіксації порушень правил дорожнього руху . Вона, зокрема, дозволила виявляти на дорогах двійників авто.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: пдр, водій, штрафи, Україна
В тему