Відео

Терористи вбили 11 цивільних осіб на Сході

Терористи вбили 11 цивільних осіб на Сході

Від дій терористів на Сході України за останні 6 місяців загинули 11 цивільних осіб.

Про це у п'ятницю, 3 липня, повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Так, Денісова відреагувала на обстріл з боку бойовиків, через який загинула жителька Зайцевого на Донеччині.

"Своїми діями агресор знову порушив головне право людини - право на життя, закріплене Конституцією України та ст. 2 Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод. Від початку 2020 року це вже 11 жертва обстрілів серед цивільного населення. Загалом від початку російської агресії на Сході країни ми втратили понад 13 тисяч співгромадян. Російська Федерація, вкотре порушуючи Мінські домовленості, демонструє світові свою агресивну окупаційну політику та небажання припиняти вогонь на Сході України, через що мирні мешканці продовжують гинути від ворожих куль. Це необхідно негайно припинити", - заявила омбудсменка.

Також вона закликала міжнародну спільноту засудити дії країни-агресора.

"Закликаю представників міжнародних гуманітарних місій, правозахисних організацій рішуче засудити дії агресора та об'єднати зусилля, аби змусити РФ дотримуватися IV Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни - не допускати насилля над життям та особистістю, зокрема всіх видів вбивств, завдання каліцтв, жорстокого поводження й тортур", - резюмувала Людмила Денісова.

Як повідомлялося раніше, у Міноборони України заявили, у п'ятницю, 3 липня, на Донбасі різко загострилася ситуація на лінії бойового зіткнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, Україна, росія, смерть
В тему

Останні матеріали