Відео

Війна на Сході України очима луцького ветерана, який пройшов Другу світову (відео)

Війна на Сході України очима луцького ветерана, який пройшов Другу світову (відео)

Якими нинішні події на Сході постають в очах людей, яких першими почали іменувати «ветерани», які вижили у наймасштабнішій війні в історії людства – Другій світовій. 

Що таке війна? Це коли хочеш заплакати, а сліз уже немає… Це коли п’єш уранці з бойовим товаришем чай, а в обід дізнаєшся, що він загинув... Це коли твоя церква розмірковує, чи правильно допомагати солдату, який воює зі зброєю в руках, у той час як грішні продають своє майно і, ризикуючи життям, везуть продукти, медикаменти і теплі речі на фронт... Це коли їдеш додому і годину стоїш у формі з піднятою рукою на трасі і ніхто не зупиняється. А ти в цей час думаєш: а чи варто далі воювати або нехай ці люди на власні очі побачать, що таке війна?.. Це коли до горла підступають сльози, коли чуєш від дворічної донечки: «Тату, приїжджай!..» Це коли ковтаєш власну кров, та все ж не здаєшся…

Так бачать війну воїни, які відстоюють Україну на Донбасі, ветерани АТО і ООС. А якими нинішні події на Сході постають в очах людей, яких першими почали іменувати «ветерани», які вижили у пеклі наймасштабнішої війни в історії людства – Другої світової.  Дивіться у сюжеті «Т1.ua – Твій портал».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство
В тему