Відео

«Побиття» хлопчика у Львові: психолог запідозрила брехню

«Побиття» хлопчика у Львові: психолог запідозрила брехню

Мати 11-хлопчика, побиття якого зазняли на відео, запевняє -  хлопчика ніхто не чіпав. За її словами, син запевнив, що він разом із друзями грався у "Козаків-розбійників".

Про це жінка розповіла місцевим правоохоронцям, які здійснили по вказаному факту перевірку, - пише ТСН.

"30 червня під час моніторингу соціальних мереж працівниками відділу поліції було виявлено відео, на якому група неповнолітніх начебто били також неповнолітнього. Під час розгляду цих матеріалів було встановлено всіх дітей, які були зафіксовані на відео. Це були діти від 10 до 12 років. Дітей було опитано у присутності батьків. 

Під час пояснення було встановлено, що діти грали у гру, а саме "Козаки-розбійники". Також це підтвердив 11-річний хлопець, якого начебто побили на відео. З батьками була проведена профілактична робота, під час якої їх було попереджено про несення відповідальності", - розповіла співробітниця ювенальної превенції Сихивського відділу поліції Ольга Кобрин.

Дружать 6 років 

Мати хлопчика своєю чергою зазначила, що не має претензій ні до батьків, ні до дітей. Також жінка розповіла про те, що тілесних ушкоджень на тілі хлопчика виявлено не було.

"Прийшов син о 9 годині вечора, сказав, що вони бавилися у "Козаки-розбійники". Я його перепитувала, чи його били, він казав, що його не били, жодних синців він не мав. Я зранку дізналася. Старший син на телефоні показав мені, що Володю били. Я сказала, що Володю не били, що Володя бавився в "Козаки-розбійники".

То його друзі, він з ними вже 6 років дружить. Він до Юри в гості ходить, дружить. Прийшли батьки дітей, з якими він бавився в "Козаки-розбійники". Покликали мене, покликали Володю. І у Володі перепитували, і у своїх синів, чи вони його били. Вони казали, що вони його не били, а бавилися у "Козаки-розбійники", що це така є гра", - розповіла мати хлопчика.  

З переможеного у переможці

Ситуацію з нібито побиттям хлопчика однолітками, про що стверджували очевидці події прокоментувала психолог Наталія Підлісна.

За словами жінки, під час зйомки не можна сказати, що хлопчика саме в цей момент били, адже у натовпу дітей немає агресивних поз та збудження. Утім, зауважує психолог, дитину могли побити раніше, і в момент, коли почалася зйомка, всі вже були з ознаками інших емоцій - цікавості, хвилювання і спокою.

Також Наталія Підлісна зауважила, що дослідити почуття мами та хлопчика досить важко, так як вони в масках. Але мати хлопчика кілька разів повторює назву гри "Козаки-розбійники".

"Це видає в ній чи надмірне хвилювання, чи брехню. Хлопчик нервово стискає руку, і це може бути ознакою того, що він щось намагається приховати", - проаналізувала поведінку матері та дитини психолог.

На думку психолога, у підлітків була агресивна гра, в якій 11-річний хлопчик був переможений.

"Вони таки його стукнули сильно. Він, мабуть, зробив вигляд, що знепритомнів, аби закінчити цю гру і злякати учасників. Тоді вони перестали гратися, почали думати як його "відкачати". Чутки про це швидко поширилися (бо приїжджає ще дитина на велосипеді, аби побачити скандал).

Хтось кричить "стоп-стоп". Це сигнал того, що гру закінчено. Хлопчик, найімовірніше, продовжує вдавати ознаки непритомного, коли його несуть. Але  всі діти тут вже налякані. Це видно по їхнім нервовим рухам", - каже Наталія Підлісна.

На думку психолога, далі у грі відбувається переломний момент.

"Після інциденту хлопчик прийшов додому і поводився так, як потребує дворовий етикет: не видавати нікого, навіть якщо там було щось неприємне для нього. Мати теж хоче репутаційно допомогти синові. Всі щось приховують, але приховане - частина агресивної гри. Хлопчик з переможеного може стати переможцем, бо він нікого не здав", - інтерпретує побачене психолог.

Свого часу в соцмережах з'явилось відео, на якому, зі слів очевидців, група дітей на проспекті Червоної Калини у Львові накинулась на однолітка. Відео оприлюднила у спільноті "Варта1" в Facebook Тетяна Кузневич. Жінка знімала інцидент на камеру та просила дітей припинити чіпати дитину.

Пізніше у поліції заявили, що факт побиття хлопчика не підтвердився, а автор відео вибачилась, що не так все зрозуміла. "Як виявилося, діти гралися у тематичну гру "Козаки-розбійники", - дописала пізніше жінка. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: підлітки, львів, Україна, булінг
В тему