Відео

У Луцьку підприємці з Центрального ринку добровільно переїздять на «Новий»

У Луцьку підприємці з Центрального ринку добровільно переїздять на «Новий»

У Луцьку працівники Центрального ринку більше не заважають муніципалами здійснювати демонтажні роботи, натомість щоденно пишуть добровільні заяви на перевезення їхніх контейнерів на нове місце торгівлі.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА "Волинські новини".

Підприємиця Ольга 24 роки торгує на Старому ринку гардинами, має два контейнери. За ці роки з’явились і постійні покупці.

Жінка каже: спочатку переїзд на Новий ринок став для неї несподіванкою. Але ставиться до цього з розумінням. Мовляв, це новий етап життя, на який потрібно реагувати з посмішкою.

«Раз тут закінчується робота, то мусимо якось жити… Будемо розкручувати той ринок, їдемо туди, будемо працювати, – розповідає жінка. – Сказали ті, хто живе в районі Львівської, ГПЗ, що підуть на той ринок. Тому наші клієнти підуть за нами».

Ольга, як і чимало її колег-підприємців, вже написала заяву про добровільне перевезення її контейнерів на нову локацію. І вже за лічені дні вони торгуватимуть на Новому ринку.

Як коментує старший інспектор відділу демонтажів та евакуації департаменту муніципальної варти Луцької міськради Олександр Жигалюк, більшість підприємців пишуть заяви на добровільне перевезення.

«Ми кожного дня контейнери вивозимо. Кожного дня надходять нові заяви від підприємців», – зауважує він.

За заявами підприємців із лівої сторони Центрального ринку вже вдалося перевезти третину кіосків. Залишилось ще 140 торгових яток, які треба демонтувати. Деякі підприємці ще не встигли написати заяви, або ж досі перебувають у роздумах, як бути далі.

У будь-якому разі торгувати на вулиці Глушець підприємці більше не зможуть. Адже всі тимчасові споруди та металеві конструкції, які не є об’єктами нерухомого майна, знаходяться на цій ділянці без правових підстав. Згідно з рішенням суду, контейнери, які не вивезуть добровільно, демонтують.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, ринки
В тему