Відео

В Одесі обвалився будинок: що відомо про надзвичайну ситуацію

В Одесі обвалився будинок: що відомо про надзвичайну ситуацію

В Одесі обвалилася частина житлового будинку №22 на Торговій 1890 року побудови.

Газівники перекривають трубу. Вулицю Торгову, на якій розташований будинок, також перекрили. Про це повідомляє Думская.

Водночас мешканці будинку нарікають на будівництво по-сусідству і вважають, що частина будинку обвалилася саме через нього. За їхніми словами, там знесли будівлю лазні та в пам'ятці архітектури почали з'являтися тріщини. Кажуть, що неодноразово зверталися до чиновників за допомогою, але їм відмовляли.

Мешканка будинку Марина Мануліна розповіла про момент обвалу. Її квартира розташована на третьому поверсі. "Вниз звалилася вся квартира, крім однієї кімнати. Обвал поховав і мою машину. О 16:20 почули, як тріщить будинок, схопили документи і тварин і вибігли. Залишилися без нічого", - сказала вона.

На місці працюють поліцейські та рятувальники. Поліцейські відводять автотранспорту та встановлюють анкетні дані мешканців будинку та людей, які на момент обвалу могли знаходитися у будівлі. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

У МВС повідомили, що попередньо жертв та постраждалих в обвалі немає. З будинку вивели вісьмох мешканців, зокрема двох дітей. Частково пошкоджено три квартири, де проживало 17 осіб. На момент обвалу їх не було в будинку.

Відомо, що у будинку прописана 41 особа. Стіна будинку впала від першого до четвертого поверхів, з нею обвалилася мансарда.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, Надзвичайні події
В тему