Відео

Діти як товар: в готелі в Києві утримують 46 немовлят від сурогатних матерів

Діти як товар: в готелі в Києві утримують 46 немовлят від сурогатних матерів

У Києві, готелі «Венеція», утримують 46 немовлят,  народжених українками методом сурогатного материнства. Так, їхні батьки,  іноземні громадяни, не можуть забрати дітей через  карантин і загальне закриття кордонів.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова.

Омбудсмен пише, що на офіційному сайті однієї з київських клінік з репродуктивної медицини з'явився ролик для сурогатних батьків-іноземців. На ролику показані народжені від сурогатних матерів 46 дітей, які лежать в боксах в одній кімнаті.

У відео стверджується, що з дітьми усе добре і про них піклуються фахівці.

Денісова зазначила, що таке відео підтверджує, що ситуація з наданням послуг сурогатного материнства такою клінікою є масовою і системною в країні, а технології сурогатного материнства рекламуються і представляються як "товар високої якості".

"Це свідчить про те, що державою не вживається всіх належних заходів щодо захисту прав дітей та гідне ставлення до них, а Україна стає країною-донором народження для іноземців дітей, долю яких вона не може проконтролювати. Наголошую, сурогатне материнство в Україні – проблема, яка потребує комплексного та негайного реагування. Надання таких послуг іноземним громадянам може призвести у першу чергу до порушення прав дітей та до ситуації, у якій Україна не здатна захистити своїх громадян", – додала Денісова.

При цьому вона закликала Національну поліцію, Міністерство охорони здоров'я і Міністерство соціальної політики відреагувати на ситуацію.

Раніше у Києві під виглядом сурогатного материнства продавали дітей за кордон. Також в Європі провели масштабну операціюз боротьби з торгівлею дітьми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, діти, торгівля людьми, немовля
В тему