Відео

У Києві можуть посилити карантин

У Києві можуть посилити карантин

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, якщо мешканці  "провалять" послаблення карантину, обмеження можуть повернути.

Про це він розповів під час брифінгу, який транслювала пресслужба КМДА на своєму Youtube-каналі. Очільник столиці нагадав, що саме 12 травня у місті розпочали послаблювати карантин, - пише obozrevatel.

"Працюють магазини площею до 300 квадратних метрів, перукарні, салони краси, літні тераси кафе та ресторанів, невеликі виробництва, деякі інші установи, про які ми говорили. Відкрилися також 27 продовольчих ринків", – відзначив Кличко і додав, що закритими залишились ТРЦ.

Мер Києва також сказав, що для роботи всіх підприємств, закладів є чіткий регламент та правила безпеки, дотримуватися яких повинні всі.

Водночас він наголосив, що чимало киян навіть раніше самі собі зняли обмеження. Вони продовжували ходити в парки, на дитячі майданчики, компаніями на пікніки, не дотримувались елементарних правил.

"Очевидно, що зараз ми маємо результати цих "радощів життя" – і після Великодня, і під час травневих свят. Цими днями було три вихідних. І в столиці відбувалися просто масові гуляння! Хоч і закликали дочекатись послаблень і дотримуватися правил безпеки. Дехто зараз питає: а навіщо був потрібен карантин. Навіщо? Поясню ще раз. Ми його запровадили вчасно! І не допустили стрімкого розповсюдження вірусу й інфекційного вибуху", – заявив Кличко.

Він сказав, що таким чином вдалось уникнути такої кількості смертей, як у деяких інших країнах, "падіння" медицини.

"І зараз, просидівши стільки часу на карантині, взяти і звести нанівець всі зусилля – м’яко кажучи, нерозумно!" – наголосив мер Києва.

Він відзначив, що послаблення карантину в місті запроваджуватимуть поступово. За його словами, це потрібно, аби розуміти, де основні ризики і де можуть бути спалахи захворювання.

"Перший етап – це тест на те, чи готові ми жити за правилами. І я нікого не хочу лякати і не лякаю. Але, якщо за тиждень у нас ситуація різко погіршиться, – іншого виходу, як повернутися до обмежень у нас, на жаль, не буде. Так, дехто, звичайно, може ігнорувати все. Та ті, хто зараз нехтує правилами, говорить про світову змову, зовсім по-іншому поводитимуться в інфекційних відділеннях! І теж пред’являтимуть претензії, вже про те, що їм не надали допомогу", – підсумував Кличко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, віталій кличко, коронавірус, карантин, Надзвичайні події
В тему

Останні матеріали