Відео

ТОП-20 фактів про коронавірус, які ставлять під сумнів карантин

ТОП-20 фактів про коронавірус, які ставлять під сумнів карантин

Уже понад чотири місяці світ говорить про COVID-19 або "коронавірус". Ця хвороба суттєво змінила плин життя багатьох людей та країн. В інтернеті та ЗМІ з'являється безліч публікацій про коронавірус з різними оцінками і думками щодо хвороби та карантину, який запровадили більшість держав. 

Хтось пише про серйозність пандемії, хтось ставить під сумнів офіційні цифри, хтось — називає коронавірус "дурницею", а вигадка про те, що міліардер Білл Гейтс таким чином "чіпізує" населення Землі вже стала легендою.

Редакція t1.ua, як і всі законослухняні громадяни на карантині працює дистаційно, та всебічно розповідає про перебіг коронавірусу. Тому ми зібрали факти про коронавірус і карантин, які ставлять під сумнів офіційну інформацію та змусять подивитися на епідемію з іншого боку.

1. До 80% всіх людей з позитивними результатами тесту не мають симптомів. Навіть серед 70-79-річних таких близько 60%. Понад 95% всіх людей не мають навіть середньої тяжкості симптомів у разі зараження.

2. До третини всіх людей вже мають певний перехресний імунітет до COVID-19 внаслідок контакту з традиційними коронавірусами, що викликають ГРВІ.

3. Середній вік померлих в більшості країн Євросоюзу (зокрема, в Італії) становить понад 80 років, і тільки близько 1% померлих не мали серйозних попередніх захворювань. Таким чином, профіль смертності COVID-19 схожий з природною смертністю.

4. У більшості країн від 50 до 70% надлишкової смертності зафіксували в будинках для людей похилого віку. Більш того, у багатьох випадків достемено невідомо, чи дійсно ці люди померли від COVID-19 або від сильного стресу, страху і самотності.

5. До 50% надлишкової смертності могло бути викликано не COVID-19, а ізоляцією, панікою і страхом. Наприклад, лікування серцевих нападів і інсультів скоротилася на 60%, тому що багато пацієнтів боялися звертатися в лікарню.

6. Навіть серед так званих «жертв COVID-19» часто невідомо, померли люди від коронавірусу, або просто з ним (але від інших захворювань), або приблизно від коронавірусу (взагалі не тестували). Офіційні дані зазвичай не відображають цю різницю.

7. Ряд повідомлень ЗМІ про молодих і здорових людей, які померли від COVID-19, виявилися помилковими. Багато з цих молодих людей або померли не від COVID-19, або були серйозно хворі (наприклад, лейкоз), або насправді їм було 109, а не 9 років.

8. Звичайна щоденна загальна смертність становить близько 8 000 чоловік в США, близько 2 600 в Німеччині та близько 1 800 в Італії. Смертність від грипу за сезон становить до 80 000 в США і до 25 000 в Німеччині і Італії. У ряді країн COVID-19 не досягнув цих рівнів.

9. На регіональне зростання смертності можуть впливати додаткові фактори ризику, такі як:

  • високий рівень забруднення повітря;
  • мікробне забруднення;
  • колапс системи догляду за старими та хворими, викликаний інфекціями, масовою панікою і ізоляцією.

10. У таких країнах, як Італія та Іспанія, і частково в Великобританії та США, перевантаження системи охорони здоров'я, особливо через грип, не є чимось незвичайним. Крім того, до 15% заражених на карантині — це медпрацівники, навіть якщо у них немає симптомів.

11. Часто демонструють експоненціальні криві «заражень коронавірусом», які вводять в оману. Оскільки число тестувань теж збільшується в геометричній прогресії. У більшості країн співвідношення позитивних тестів до загальної кількості тестів або залишається постійним на рівні від 5% до 25%, або росте дуже повільно. У багатьох країнах пік поширення був досягнутий задовго до карантину.

12. Країни без карантинів і заборон на контакти, такі як Японія, Південна Корея і Швеція, не зазнали більш негативного розвитку подій, ніж інші країни світу. ВООЗ навіть відзначила Швецію, населення якої тепер має більш високий імунітет в порівнянні з країнами, які ввели карантин.

13. Страх браку апаратів ШВЛ був невиправданим. На думку фахівців, штучна вентиляція легень пацієнтам з COVID-19, частково проведена через страх поширення вірусу, часто є контрпродуктивною і додатково пошкоджує легені.

14. Всупереч первісним припущенням, різні дослідження показали, що немає ніяких доказів як повітряного шляху поширення вірусу (через літаючі в повітрі частинки у вигляді аерозолю, крім великих крапель при чханні та кашлі), так і контактного шляху передачі через предмети (дверні ручки, смартфони або в перукарні).

15. Під час піку COVID-19 багато клінік в Європі і США залишалися незаповненими або майже порожніми, в деяких випадках доводилося відправляти персонал додому. Численні операції і процедури були скасовані, включаючи некритичні пересадки органів і онкологічні обстеження.

16. Деякі ЗМІ драматизували ситуацію в лікарнях, іноді навіть за допомогою фейковий фотографій і відео. Непрофесійні репортажі багатьох ЗМІ посилювали страх і паніку серед населення.

17. Використовувані на міжнародному рівні тести можуть давати хибнопозитивні і помилково негативні результати. Офіційний вірусний тест не був клінічно підтверджений через брак часу і може реагувати на інші коронавіруси. Деякі набори для тестів вже містили коронавірус.

18. Багато всесвітньо відомих експертів у галузях вірусології, імунології та епідеміології вважають вжиті заходи контрпродуктивними і рекомендують швидку природну імунізацію населення в цілому і захист груп ризику. Ризик для дітей практично нульовий, тому закриття шкіл ніде не було виправданим з наукової точки зору. Кілька медичних експертів назвали вакцинацію від коронавірусів непотрібною і навіть небезпечною. Вакцина від так званого свинячого грипу 2009 року, наприклад, призводила до серйозних неврологічних захворювань і мільйонним судових позовів.

19. Кількість людей, які страждають від безробіття, психологічних проблем і насильства в сім'ї в результаті вжитих заходів, різко зросла в усьому світі. Деякі експерти вважають, що ці заходи можуть забрати більше життів, ніж сам вірус. За даними ООН, мільйони людей у ??всьому світі можуть зіткнутися з абсолютною бідністю і голодом.

20. Більше 500 вчених застерігають людство від «безпрецедентного стеження за суспільством» за допомогою сумнівних додатків для відстеження контактів. У деяких країнах таке «відстеження контактів» вже проводиться безпосередньо секретною службою. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Світ
В тему