Відео

В Одесі собака кинувся на поліцейських, – у відповідь отримав кулі

В Одесі собака кинувся на поліцейських,  – у відповідь отримав кулі

В Одесі трапився інцидент у відпочинковій зоні. На виклик місцевої мешканки, яка повідомила, що у парку перебуває нетверезий чоловік із  агресивним собакою без намордника, приїхали правоохоронці.

В результаті собака, захищаючи свого господаря, кинувся на поліцейських. Ті у відповідь були змушені застосувати зброю - пес отримав три кулі поспіль.

Що зараз з твариною і чи мали поліцейські право стріляти поруч з дітьми, в сюжеті ТСН.

Очевидці розповідають, що поліцейські підійшли до чоловіка, який сидів на дитячому майданчику. Далі копи спочатку говорили щось чоловіку, а потім один з них зробив рух в його сторону. Це і була помилка, оцінюють зараз кінологи 

"Не робити рухи в сторону хазяїна, не передавати йому до рук повідок. Це спровокувало собаку, це спровокувало конфлікт. Вона захищала хазяїна", — каже кінологиня Юлія Єлісовецька.

Однак зоозахисники впевнені, що якщо правоохоронець не мав певних навичок поводження з тваринами, то мав би звернутися до професіонала. У такому випадку подібних наслідків можна було б уникнути.

Проте в поліції кажуть, що намагалися викликати і службу вилову тварин і ветеринарів, але через вихідний день ніхто не відповідав. А на виклик про п'яного чоловіка і бійцівську собаку треба було реагувати негайно, бо довкола були діти.

"Нетверезий був у стані сильного алкогольного сп'яніння. На одноразові вимоги не реагував та пробував також нацькувати на нас свою тварину", — говорить заступник командира взводу №1 ТОР Віктор Матяж.

Пес нині в клініці. Ветеринар, що оперував собаку каже — якби зброя була бойова, а не травматична, той би не вижив.

Поки пса навідують лише зоозахисники і його подальша доля під питанням. Адже чоловік, якого всі вважали власником собаки, телефоном від нього відхрестився. 

"Вона вчора до мене просто пристала, я її пригладив ну і вона лишилася зі мною. Потім я з нею йшов додому і получаєтся що я вже дальші нічого не помню", — каже він.

До тями, каже, прийшов вже у райвідділку. Йому виписали штраф у 51 гривню за хуліганство та відпустили додому. Чи правильно діяли копи - зараз проводиться внутрішнє розслідування. Собака буде у клініці ще три тижні, а потім, якщо ніхто не зголоситься забрати його до себе, відправиться до притулку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, одеса, патрульна поліція, тварини, зброя, алкоголь
В тему

Останні матеріали