Відео

Найважливіші цифри та факти про коронавірус за 4 травня

Найважливіші цифри та факти про коронавірус за 4 травня

У світі 4 травня зафіксували понад 3 мільйони 595 тисяч випадків коронавірусу, в Україні — 12 тисяч 331.

Загальна картина в світі та Україні по карантину станом на 15:00 4 травня

17:59 – На боротьбу з пандемією коронавірусу може знадобитися близько 37,5 млрд євро, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи 4 травня на конференції по відеозв'язку.

17:51 – У Тернополі з 5 травня ряд підприємств відновлять свою роботу, повідомив місцевий штаб по боротьбі з коронавірусом.

Дозволять надавати послуги громадського харчування з адресною доставкою; торгівлю продуктами швидкого харчування, в тому числі кави та гарячими напоями в одноразовій упаковці, з забороною вживання їжі і напоїв на місці; діяльність з надання фінансових послуг за умови перебування в приміщенні не більше одного відвідувача; надавати невідкладну стоматологічну допомогу в приватних стоматологічних клініках і кабінетах.

17:00 - У Луцьку з 11 травня може відновити рух громадський транспорт.

17:44 – Серед співробітників Національної поліції коронавірусом захворіли 142 людини. Також COVID-19 зафіксовано в Нацгвардії - 19 випадків, в Держприкордонслужбі - 3, у Державній міграційній службі - 1. Серед співробітників МВС 59 хворих, повідомляється на сайті відомства.

17:40 – Якщо Україна різко скасує карантин, введений через коронавируса COVID-19, це загрожує смертю 120 тисячам громадян, заявив президент Володимир Зеленський.

17:12 – У дитячому будинку "Надія" у селі Мокрець Броварського району Київської області коронавірус COVID-19 виявили у шести осіб: п'ятьох дорослих та однієї дитини.

16:21 – Главу Державної прикордонної служби України Сергія Дейнеку госпіталізували з підозрою на коронавірус.

15:46 – Більшість компаній України запланувала скорочення працівників через карантин, введений внаслідок спалаху коронавірусу.

15:30 – Протягом осінньо-зимового періоду 2020-2021 років в Україні може виникнути друга хвиля захворюваності на коронавірус.

15:28 – Експерти прогнозують, що за літо 2020 року українці повинні виробити колективний імунітет від коронавірусу COVID-19.

15:26 – Пік пандемії коронавірусу COVID-19 в Україні, найімовірніше, випаде на третю декаду травня. Про це йдеться в доповіді Світового центру даних з геоінформатики та сталого розвитку.

14:48 – Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня, але з 11 травня очікується ослаблення карантинних заходів.

13:59 – У тих регіонах України, де найгірша ситуація з коронавірусом COVID-19, карантин буде продовжено навіть тоді, коли його знімуть по всій країні, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

13:20 – Кабмін продовжив карантин в Україні до 22 травня.

12:50 – Фахівці Служби безпеки України викрили у поширенні фейків про пандемію коронавірусу інтернет-агітаторів, керованих із країни-агресорки Росії.

12:20 – Китайські вчені з'ясували, що препарат "Ремдесивір", який затвердили у США для лікування коронавірусу, зупиняє розмноження патогена, впливаючи на ключовий фермент – РНК-репліказу.

12:12 – В Італії заявили про розроблення дієвої генетичної вакцини проти коронавірусу, яку почнуть тестувати на людях вже з липня цього року.

12:01 – Доктор медичних наук Антон Єршов припустив, що імунітет до коронавірусу, найімовірніше, формується за перебігу хвороби в середній формі без надмірного використання медикаментів

11:15 – Президент Білорусі Олександр Лукашенко зізнався, що не особливо "париться" через заражених коронавірусом у країні. За його словами, ситуація із захворюваністю на пневмонії важливіша, ніж із COVID-19.

11:11 – США і Китай влаштували гонитву за вакциною від COVID-19.

11:01 – В "Укрзалізниці" виплачуватимуть матеріальну допомогу розміром до 10 тисяч гривень тим співробітникам, які захворіли на коронавірус.

10:01 – Очільник Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що мери міст, які заявили про пом'якшення карантину до рішення уряду, порушили закон.

09:31 – Станом на ранок понеділка, 4 травня, в Україні підтверджено вже 12 331 випадок коронавірусу.

08:52 – Імунітет до коронавірусу COVID-19 у людини, що перехворіла на нього, ймовірно, може зберегтися приблизно на рік чи два, вважає професор медицини Університету Східної Англії Пол Гантер.

08:30 – Президент США Дональд Трамп заявив про прорив у створенні вакцини від COVID-19.

08:22 – Повторний позитивний результат тесту на наявність коронавірусу COVID-19 у пацієнтів, які вже вилікувалися від нього, зумовлюють мертві клітини легень, пояснили у ВООЗ.

08:09 – Перші симптоми коронавірусу можуть нагадувати похмілля: людина починає відчувати слабкість, тяжкість, біль у очах і підвищену стомлюваність, її починає трусити.

07:20 – У Сербії планують з 6 травня скасувати режим надзвичайної ситуації в країні через пандемію.

07:00 – У Єгипті вирішили відкрити готелі для внутрішніх туристів за умови, що установи працюватимуть не більше ніж для 25% відпочивальників, яких можуть прийняти.

05:59 – Вчені виявили, що тимчасове придушення імунної системи на ранніх стадіях COVID-19 нібито допоможе уникнути важких симптомів і смерті.

01:33 – Міністерство охорони здоров'я записало зворушливе відео для українців, закликавши залишитися вдома на карантині.

00:40 – Розвідка США з'ясувала, що Китай приховав масштаби спалаху коронавірусу в країні й інформацію про те, наскільки хвороба заразна, щоб встигнути запастися медикаментами, необхідними для боротьби з COVID-19.

00:16 – У США зафіксували найбільший смертоносний день за весь період пандемії COVID-19. Це трапилося в четвер, 30 квітня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, Україна, коронавірус, карантин
В тему