Відео

Про що говорив Зеленський у новому зверненні

Про що говорив Зеленський у новому зверненні

Сьогодні, 14 квітня, президент традиційно звернувся до українців.

У ньому, як і завжди, йшлося про карантинні обмеження, ситуацію з медичним забезпеченням і про те, як влада збирається подолати кризу. Відеозвернення Зеленського опублікував Офіс Президента на своїй сторінці у фейсбуці. 

Розпочав своє відеозвернення Зеленський інформацією про пожежі у Чорнобильській зоні. 13 квітня були подолані 6 осередків вогню, загрози для критичних об’єктів та ЧАЕС немає. За словами президента, так само нема відкритого вогню у зоні відчуження. Він додав, що Нацполіція вже затримала причетних до пожежі. Вони будуть суворо покарані. Президент також рекомендував тим, хто досі не зрозумів, чому не можна палити сухе листя та траву, подивитися на наслідки пожежі в Чорнобилі.

Усіх громадян закликаю не піддаватися паніці. Ми всі добре пам’ятаємо уроки 26 квітня 1986 року. Ніхто не буде приховувати від вас правду. Наразі правда в тому, що ситуація контрольована, радіаційний фон у столиці та області – у нормі. Звісно, ми відзначаємо сприяння природи, але ми не маємо права забути про людей, які 10 днів гасили пожежу, – наголосив Зеленський.

Щодо боротьби з коронавірусом. Президент сказав, що цими днями Україна чекає на прибуття 3 літаків, які продовжать доставляти засоби індивідуального захисту та медобладнання. Наступного тижня заплановане прибуття 8 літаків у "Бориспіль" з цінними вантажами.

"Хочу подякувати нашим міжнародним партнерам, з якими ми спільно протидіємо хворобі. Особливу подяку висловлюю парламенту за ухвалення змін до державного бюджету. Незважаючи на спротив багатьох політичних партій, назви яких чудово відомі, ми змогли прийняти необхідні зміни для підтримки наших медиків, забезпечення лікарень, допомоги пенсіонерам, малозабезпеченим людям, підприємцям та тим, хто втратив роботу.

Аналізуючи статистику захворілих в Україні в останні дні, можна відзначити певну стабілізацію. Різкого стрибка не сталося – завдяки свідомості громадян, які дотримуються самоізоляції. І це слід продовжувати. Маємо чітко усвідомити: розслаблятися зарано. Розслаблятися небезпечно.

Тому вкотре закликаю вас на Великодні свята бути вдома. Кожен з нас розуміє, що цьогоріч доведеться змінювати традиції. І робити це заради власної безпеки – це зрілість і мудрість нації", - сказав Зеленський.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, володимир зеленський, Політика
В тему