Відео

До Італії полетів український літак з гуманітарною допомогою

До Італії полетів український літак з гуманітарною допомогою

До Італії , Риму, з українського аеропорту Жуляни  вилетів транспортний літак Нацгвардії, на борту якого  - гуманітарна допомога для італійських медиків. Пізніше уряд пояснив, чому влада України надала допомогу Італії.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко:

«Сьогодні о 7 00 з аеропорту Жуляни в Рим вилетів транспортний літак Національної гвардії з вантажем в 5 000 літрів дезінфекційних рідин для потреб італійських медиків.

Цей жест дружби і вдячності ми робимо, пам'ятаючи про те, що італійські лікарі щодня борються за життя українців з нашої численної діаспори.

На жаль, четверо українців в Італії не змогли подолати небезпечний вірус і померли.

Але є і хороша новина: вчора в Італії вперше зареєстровано падіння темпів приросту кількості зареєстрованих випадків інфікування Covid-19.

За даними департаменту цивільного захисту Італії, вчора захворіли лише 880 чоловік. Це найнижчий показник починаючи з 10 березня.

Карантин в Італії дає результати. Але запізнення з його введенням вже коштувало життів 17 тисячам італійців.

Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним Указом Президента України Володимира Зеленського.

В цілому на сьогодні спиртова галузь України повністю закриває потреби країни в дезінфікуючих рідинах на основі етилового спирту і може закрити будь-які потреби Європи».

У Римі вантаж зустрічатиме глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров.

Це другий раунд допомоги Італії. Вміст спирту – 70%. Засіб відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я. Ми не виділяли жодних додаткових коштів на закупівлю засобу. Наші підрозділи забезпечені засобами дезінфекції,
– сказав Гончаров.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, італія, коронавірус, допомога
В тему