Відео

«Ми не задоволені вашою медичною реформою», - волинські лікарі звернулися до Зеленського

«Ми не задоволені вашою медичною реформою», - волинські лікарі звернулися до Зеленського

У Луцьку лікарі КП «Волинський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр» звернулись до президента України Володимира Зеленського.

«Ми звертаємося з вимогою не допустити погіршення епідеміологічної ситуації в Україні. Володимире Олександровичу, Ви керуєте державою з тяжко хворою системою управління. Інакше як пояснити ситуацію, коли я та наше підприємство зверталося до Кабміну, особисто до прем’єр-міністра України, МОЗ, відповіді на нагальні питання  ми не отримали.

Суть наших звернень полягала в тому, що після впровадження медичної реформи, хронічно не вистачатиме фінансування для протитуберкульозних заходів», -  заявив генеральний директор  Іван Нискогуз.

Нагадаємо, що на Волині в результаті медичної реформи відбулася реорганізація шляхом злиття протитуберкульозних закладів. В результаті у Луцьку залишиться єдиний стаціонар для лікування хворих із туберкульозом, де також скорочено більшість відділень та більше, ніж вдвічі, скорочено кількість працівників.  

«Фінансування, яке ми отримали, навіть не вистачить на зарплати медпрацівників. За що транспортувати, харчувати, проводити обстеження хворих? Чим платити за комунальні послуги?» - акцентує Іван Нискогуз.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, лікарня, фінанси, Відео T1.ua
В тему