Відео

Чи працюють та які справи розглядають під час карантину суди у Луцьку

Чи працюють та які справи розглядають під час карантину суди у Луцьку

В Луцьку, як і по всій Україні, триває посилений карантин. Відтак багато установ та підприємств або пішли у відпустку, або працюють  лише вполовину потужності.

Щодо судів у Луцьку, то тут розглядають лише невідкладні справи, а у приміщення пускають відвідувачів лише у масках та рукавичках.

Про це пишуть Волинські новини із посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Представники сторін справ, що все-таки слухаються, чекають на вулиці – поки розпорядник суду їх викличе. Перед тим, як зайти в приміщення суду, потрібно пройти процедуру вимірювання температури тіла.

«Є обмеження допуску до будівлі суду, до приміщення суду. В першу чергу допуск здійснюється тільки учасників справи. Особи, які не є учасниками справи, їхній допуск також є обмежений. Велике прохання до учасників справ, щоб вони заходили в масках, мали при собі рукавиці», – коментує заступник керівника апарату Луцького міськрайонного суду Василь Сметана.

Дезінфекцію в залах засідань та коридорах проводять кожні дві години. А також кварцують приміщення суду. Але, незважаючи на всі профілактичні заходи, просять учасників справ переносити судові розгляди на час «після карантину». Розглядають лише невідкладне.

«Практично більшість справ відкладається, частина справ слухається в письмовому провадженні, тобто без виклику осіб. Багато людей розуміють складну ситуацію – звертаються до суду з клопотаннями про відкладення розгляду справ», – додає Василь Сметана.

Змінився графік роботи і у Волинському апеляційному суді.

«В умовах карантину перша складність – це не допустити скупчення людей, зменшити якомога більше комунікації між людьми. Бо ми всі розуміємо, що зараз карантин, що це гостра і пряма необхідність для збереження здоров’я і життя наших громадян», – зауважує голова Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Тих, хто все ж приходить на розгляд справи, просять не забувати про засоби індивідуального захисту. Якщо ж їх немає – маску та рукавички видадуть.

Проте у Волинському апеляційному суді все-таки наполягають: за можливості краще відкласти розгляд справи. Адже до ситуації з карантином треба поставитись із розумінням та максимально обмежити коло спілкування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, суд, карантин
В тему