Відео

Чому заборонили гуляти в парках під час карантину

Чому заборонили гуляти в парках під час карантину

Українці ще «не доросли до потрібного рівня свідомості» - саме так пояснив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко вимушені заходи, які влада України застосувала під час пандемії коронавірусу COVID-19. Мова йде, зокрема, про  закриття  парків для відвідування.

Про це заявив  Ляшко в ефірі Свободи слова на ICTV.

"Ми розуміємо, що якби в парках дотримувалися тих речей, які ми пропагуємо: щоб був соціальний розрив, щоб не контактували, їх можна було б дозволити. На жаль, ситуація не така. На жаль, ми ще не можемо дорости до того рівня свідомості, - пояснив посадовець. - Тільки суворі обмежувальні заходи дозволяють нам, нашим людям, утриматися від контактів і перервати ланцюжок інфекції".

Також, за словами Ляшка, гуляти українцям у компанії не більше двох людей або ж супроводжуючи дітей можна, проте не в парках.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, коронавірус, карантин
В тему