Відео

В Україні скасують ДПА

В Україні скасують ДПА

В Україні для учнів 4-го і 9-го класу скасують ДПА.

Про це повідомила т.в.о. міністра освіти Любомира Мандзій на Facebook-сторінці МОН під час онлайн-трансляції, - пише obozrevatel.

"Поки вирішили, що навчальний рік закінчиться так, як це передбачено законодавством, – 1 липня. Це не стосується випускників шкіл. У них закінчується навчальний рік тоді, коли вони отримують шкільний атестат", – відзначила Мандзій.

Якщо учні зможуть повернутися за шкільні парти в травні, тоді пробне ЗНО відбувається цього ж місяця, а основна сесія – в кінці червня. Тоді вступна кампанія також посунеться, вона не буде проведена в липні.

Якщо учні повернуться до шкіл в червні, то пробне й основну сесію ЗНО зможуть також провести в червні. А ось ДПА для учнів 4-го і 9-го класу доведеться скасувати. Натомість школярі будуть писати підсумкову контрольну роботу.

"Якщо ми не зможемо повернутися в школи в червні, то ЗНО відбудеться і в липні або й навіть в серпні, якщо карантин продовжать. Але тестування відбудеться обов'язково. Тоді вступна кампанія завершиться до середини жовтня", – додала Мандзій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, освіта, школа
В тему

Останні матеріали