Відео

Зеленський у Вашингтоні красиво поставив на місце чоловіка Скабєєвої (відео)

Зеленський у Вашингтоні красиво поставив на місце чоловіка Скабєєвої (відео)

Зеленський у США красиво обминув провокацію пропагандиста Кремля.

У кулуарах Генеральної асамблеї ООН до Президента України Володимира Зеленського підійшов російський журналіст Євгеній Попов. Пропагандист поставив українському гаранту провокативне запитання. Також представник прокремлівських ЗМІ поспілкувався з керівником Офісу Президента Андрієм Богданом, пише «24 канал».

Попов, зокрема, попросив Зеленського прокоментувати тиск на нього з боку президента США Дональда Трампа.

«На мене ніхто не може тиснути, тому що я – президент незалежної держави. На мене тиснути може тільки одна людина – мій син, якому шість років», – відповів на це Зеленський, і на цьому їхній діалог завершився. 

Про який тиск на Зеленського з боку Трампа питав Попов? Зараз у США розгоряється гучний скандал, що стосується розмови Трампа із Зеленським по телефону. Виник він після доносу одного з американських розвідників. Суть скандалу полягає в тому, що Трамп, за інформацією американських ЗМІ, начебто намагається змусити Зеленського втрутитися у президентські вибори в США, заплановані на 2020 рік. Зокрема, господар Білого дому буцім вимагає відкрити справу щодо ролі в українській газовій компанії сина його головного конкурента у президентській гонці, представника Демократичної партії Джо Байдена.

Байден, зі свого боку, заявив, що Трамп має оприлюднити стенограму розмови із Зеленським. За його словами, нинішній американський лідер «використовує вплив і ресурси США для тиску на суверенну державу-партнера, яка досі зазнає прямого нападу з боку Росії, змушуючи Україну порушувати верховенство права та сподіваючись отримати із цього політичну вигоду». У підсумку Трамп усе ж погодився оприлюднити стенограму, також відповідний дозвіл Вашингтон отримав від Києва. 

Також Попов поставив кілька запитань і голові Офісу Президента Андрію Богдану. Спершу він запитав в українського держслужбовця, як той оцінює перспективи перемовин між Зеленським і господарем Кремля Володимиром Путіним.

За словами Богдана, такі переговори обов’язково будуть, щоправда, постає питання, хто ще буде присутнім на цьому заході. Водночас голова ОПУ підкреслив, що має на увазі зустріч винятково у нормандському форматі. Він сподівається, що вона відбудеться в жовтні та буде плідною. 

«Ми вважаємо, що можна вирішити все. Але це залежить здебільшого від бажання керівництва Росії», – наголосив Богдан. 

Крім того, він не оминув нагоду підколоти Попова.  

«Ви як журналісти та ваші глядачі як громадянське суспільство повинні теж давати сигнали своїй владі, що мир з Україною є необхідним для розвитку обох держав. Дякую вам величезне, що ви знайшли час зі мною поспілкуватися», – завершив керівник ОПУ, не даючи Попову запитати щось іще. 

Що відомо про Євгенія Попова? Він є чоловіком також відомої пропагандистки Ольги Скабєєвої, яка з легкої руки української журналістки отримала прізвисько «зливний бачок». Подружжя працює на державних телеканалах «Росія 1» та «Росія 24». Тут вони ведуть пропагандистську передачу «60 хвилин» та є авторами здебільшого антиукраїнських сюжетів і включень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Браво: Зеленський у США розгнівав російських пропагандистів

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему