Відео

Згарище у Гореничах: охоронець Гонтарєвої розповів, як спалили її нерухомість (відео)

Згарище у Гореничах: охоронець Гонтарєвої розповів, як спалили її нерухомість (відео)

Ексочільницю НБУ переслідує невдача за невдачею. Збіг?

Будинок ексочільниці Національного банку України Валерії Гонтаревої у Гореничах під Києвом вигорів ущент. Про це повідомляє ТСН.

«Постраждалих тут немає. Рятувальники кажуть, що пожежу вдалося загасити близько 07:00 ранку, зараз тут пожежників немає, залишився тільки охоронець, який пустив журналістів та розповів про те, що сталося», – повідомила з місця події кореспондентка Олена Гущик.

За словами Гонтаревої, хтось жбурнув пляшку із запальною сумішшю через паркан – дім вигорів повністю. Про те, що їй погрожують, колишня чиновниця заявила два тижні тому, коли у середмісті столиці згоріла машина її невістки. Тоді вона заявила про підпал і пов’язала цей випадок із аварією, в яку потрапила у Лондоні.  

За словами журналістки, будинок вигорів вщент. Дах повністю поплавився, згарище місцями досі тліє, але вогню вже немає.

«Гонтарева та її охоронець кажуть, що це був підпал. З відео камер спостереження, які вже вилучили поліцейські, видно, що якийсь невідомий проник на територію, закинув пляшку усередину будинку і розпочалася пожежа. Наздвичайники поки що цю інформацію не підтверджують», – додала вона.

Як відомо, вночі проти 17 вересня будинок колишньої очільниці НБУ спалили невідомі.

Відео пожежі у Гореничах, опубліковане «Новим часом»

Наприкінці серпня Валерію Гонтареву на пішохідному переході в Лондоні збив автомобіль. Ексчиновниця отримала переломи кісток стопи і перебуває у лікарні.

Після цього Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань України застосувати до Гонтаревої силовий привід на допит. Ексглава НБУ фігурує у кримінальному провадженні, відкритому 31 липня 2019 року «за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами правління Національного банку України, які діяли з метою одержання неправомірної вигоди».

Потім у Києві в ніч проти 5 вересня згорів автомобіль Audi А7, зареєстрований на невістку Гонтаревої, яку теж звуть Валерія. Після цього колишня глава НБУ заявила, що аварію в Лондоні і підпал вважає ланками одного ланцюга. Тим часом лондонська поліція розцінила наїзд авто на Гонтареву як нещасний випадок.

Національний банк України зі свого боку заявив про тиск на Валерію Гонтареву, а також звернувся до правоохоронних органів з проханням забезпечити проведення оперативного неупередженого розслідування інцидентів та притягнути винних до відповідальності, забезпечити захист життя і здоров’я ексглави НБУ, поточного керівництва та співробітників Національного банку як конституційних прав кожного українця.

12 вересня повідомлялося, що у Києві за місцем прописки колишньої очільниці Національного банку Валерії Гонтаревої  проводилися обшуки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, Політика, суспільство
В тему