Відео

У Рівному 12-річну породіллю стережуть лікарі: всі подробиці (відео)

У Рівному 12-річну породіллю стережуть лікарі: всі подробиці (відео)

Лікарі перинатального центру в Рівному турбуються, щоб 12-річна породілля не втекла з медустанови з мамою і новонародженим.

Про це повідомляє ТСН.

Дівчинку привезли медики зі звалища, де живуть і працюють її родичі із Закарпаття. Її доставили вже з переймами, також з нею була її 27-річна мати. Вона повідомила, що дочка майже не розуміє ні української, ні російської. Саме тому інструкції лікарів жінка перекладала дівчинці сама. Пологи тривали десять годин. Післяпологових ускладнень у юної породіллі немає, почуває вона себе добре.

«Вона приходить до дитини, хоче його годувати грудьми. Але у дитини є вроджений порок, який не дозволяє використовувати грудне молоко», - розповіла заступник головного лікаря з неонатології Галина Ковальова.

Бабуся хлопчика хоче забрати дочку з немовлям з лікарні. Медики кажуть, що рано, тому що новонародженого ще обстежують. Саме тому стежать, щоб породілля і бабуся з немовлям не втекли.

За даними ресурсу Radiotrek, щоб забрати дитину і породіллю в лікарні з'явилася її мама в супроводі ще якоїсь родички.

«Ще треба навчитися доглядати за малюком, так як такі вроджені аномалії підлягають хірургічній корекції, але не раніше 3-6 місяців. Ми повністю забезпечуємо цю породіллю і новонародженого молочними сумішами, підгузками, і всім іншим, що необхідно для догляду. Зараз вирішуємо юридичні моменти: це повідомлення відповідних служб, як і куди ми повинні передати дитину. Тому що мама - жителька Закарпатської області. У Рівному вони житла не мають. Хто батько дитини - мама каже, що не знає», - розповіла головний лікар перинатального центру Вікторія Єнікєєва.

Також лікарі акцентують, що і виписувати їх нікуди, адже живуть всі на звалищі. Відзначають, коли дівчинка почала народжувати, «швидку» викликав охоронець звалища. У халупці серед гір сміття, в антисанітарії живе вся сім'я 12-річної породіллі. Вони заробляють тим, що сортують сміття. Серед дорослих - маленькі діти.

Дівчинка з сім'єю приїхала сюди із Закарпаття нещодавно. Юний вік майбутньої мами тут нікого не дивував, бо у ромів так прийнято - мати юних дружин.

«Моя дружина теж 13-річна», - поділився житель Закарпаття Володимир Пап.

За їх словами, татові новонародженого хлопчика 20 років. Він на Закарпатті та від дитини не відмовляється, а чекає молоду маму з сином вдома. Однак за вчинений злочин з неповнолітньою його розшукує поліція.

«Статеві зносини з неповнолітньою особою, яка не досягла 16 років. Санкція - від п'яти до восьми років позбавлення волі», - заявив керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції Рівненській області Антон Крук.

На сміттєсортувальному підприємстві кажуть, що про юну вагітну серед сміття не знали. А сюди її вже не пустять, сказала працівниця приймального пункту.

Поки ж дівчинка з немовлям під наглядом медиків. У соцслужбі збирають інформацію про маму та інших дітей, які вже третій рік живуть посеред сміттєвого полігону. Справа в тому, що до цього випадку про них ні один працівник підприємства не повідомляв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, НП
В тему