Відео

Намагнічені таргани і температура яєчок – вручили Шнобелівську премію (відео)

Намагнічені таргани і температура яєчок – вручили Шнобелівську премію (відео)

Вчора у Гарвадському університеті (США) вручили Шнобелівську премію.

Це одна з найвідоміших антинагород світу, якою відзначають найбільш дотепні, незвичайні або даремні наукові досягнення за рік, пише Оглядач.

Хто отримав Шнобелівську премію-2019?

У номінації «Фізика» премія дісталася дослідженню про те, чому і як вомбати випорожнюються кубиками.

У номінації «Економіка» перемогу здобули нідерландські вчені, які з'ясували, які гроші найбрудніші в світі (виявилося, в Румунії).

Іранський вчений Іман Фарахбакш отримав премію у галузі техніки за машину, яка змінює дітям підгузки.

У номінації медицина переміг Сільвано Галлус, який довів, що вживання піци допомагає уникнути хвороб і смерті, але тільки якщо вона зроблена і з'їдена в Італії.

Премію в галузі медичної освіти отримали троє вчених, які з'ясували, що дресирування тварин за допомогою заохочувальних звуків добре підходить для тренування хірургів.

Нагороду з анатомії отримали Роджер Мюссе і Буррас Бенгудіфа. Вони досліджували «температурну асиметрію мошонки в оголених й одягнених людей». З'ясувалося, що ліве яєчко зазвичай тепліше, ніж праве – але тільки якщо на чоловікові є одяг.

У номінації хімія перемогли японські вчені, які підрахували, скільки слини в день виділяє п'ятирічна дитина.

Премія в номінації психологія дісталася німцю Фрітцу Страку, який «спочатку відкрив, що, якщо мусолити ручку в роті, це змушує людину посміхатися і в такий спосіб робить її щасливішою, але потім довів, що це не так».

У галузі біології відзначили роботу групи міжнародних дослідників, які з'ясували, що намагнічені мертві таргани довше зберігають магнітні властивості, ніж живі.

І, нарешті, премія миру дісталася вченим із Британії і Сінгапуру, які намагалися виміряти кількість задоволення, яке отримує людина, коли їй вдається почухати свербляче місце.

Нижче ви можете подивитися повне відео вручення премії у 2019 році.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Курйози
В тему