Відео

Сьогодні – День української авіації (відео)

Сьогодні – День української авіації (відео)

31 серпня в нашій країні відзначають важливе свято - День авіації. Дата святкування зміщується кожен рік, адже вона призначена на останню суботу літа. 

Свято було встановлено указом президента 16 серпня 1993 року. Зроблено це було в підтримку ініціативи авіаторів Збройних Сил України, Прикордонних військ, Національної гвардії і працівників авіаційної промисловості і транспорту.

В цей день вітають всіх причетних до цієї нелегкої сфері. Також багато установ проводять форуми, лекції та інші тематичні зустрічі. У деяких містах проводять святкові заходи, концерти, фестивалі, виставки та кінопокази. Незважаючи на те, що свято є офіційним, додаткового вихідного в цей день в Україні немає.

Ми писали, що виступ українського льотчика Юрія Булавки на бойовому винищувачі СУ-27 під час авіашоу Gdynia Aerobaltik 2019 Польщі шокувало весь світ.

Також в Україні почалися зйомки фільму про катастрофу МН17. Знімає фільм українська команда на чолі із режисером Романом Любим на кошти українського культурного фонду та уряду Канади. Зйомки фільму розпочалися у понеділок, 26 серпня, під Києвом.

А в останні дні літа українські військові проводитимуть ракетні стрільби на півдні Одеської області. У ці дні літакам заборонили курсувати над Чорним морем,


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему