Відео

«Убивця!»: місцеві облили коригувальника обстрілу Маріуполя «зеленкою» і «кров’ю» (відео)

«Убивця!»: місцеві облили коригувальника обстрілу Маріуполя «зеленкою» і «кров’ю» (відео)

Кірсанов, випущений на свободу за законом Савченко, був навідником в окупантів і коригував вогонь російських «Градів» по рідному Маріуполю.

Коригувальника обстрілу Маріуполя Валерія Кірсанова, який 15 серпня опинився на волі, облили зеленкою і томатним соком, пише «Українська правда».

Навідника окупантів, випущеного із в’язниці за законом Савченко, підстерегли під слідчим ізолятором жителі мікрорайону «Східний» та активісти. У руках тримали плакати «Кірсанов убивця» і «Східний пам’ятає». 

Зрадника затримали у 2015 році, а покарання він відбував за вироком суду від 18 червня 2019 року. Його засудили до дев’яти років в’язниці. 15 серпня опинився на волі.

Перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін послався на «ганебний» «закон Савченко», за яким один день попереднього ув’язнення зараховувався як два дні відбування терміну покарання.

Передісторія: 24 січня 2015 року був обстріляний житловий мікрорайон Маріуполя «Східний». Унаслідок обстрілу загинули 29 осіб і 92 отримали поранення. За даними СБУ, обстріл скоїли кадрові військовослужбовці Російської Федерації.

Того ж дня Кірсанова затримали. Коригувальник вогню по Маріуполю підтвердив, що обстрілювала місто російська артилерійська батарея.

18 червня 2019 року Приморський районний суд Маріуполя визнав Кірсанова винним у коригуванні обстрілу та присудив дев’ять років в’язниці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему