Відео

Тіло загиблого нацгвардійця Романченка не вдається евакуювати через бойовиків (відео)

Тіло загиблого нацгвардійця Романченка не вдається евакуювати через бойовиків (відео)

Нацгвардієць Роман Романченко загинув на Світлодарській дузі біля селища Луганське ще у суботу, 10 серпня 2019. Проте тіло молодшого лейтенанта досі не вдалося евакуювати.

Нині відомо, що йому було 25 років, йдеться у сюжеті ТСН.

Військові на позиції розказали, що не зважаючи на режим припинення вогню, бойовики продовжують окопуватись й намагаються просуватись вперед. Вони почали рити окопи в бік дороги, яка з’єднує дві наші позиції.

Бійці кажуть, якщо їм це вдасться, то буде втрачено доступ до одного з опорників. Тому було вирішено провести розвідку. Аби надалі встановити там спостереження й зупинити бойовиків. Однак бійці підірвались на міні, яка була встановлена раніше терористами.

Хоча все це сталося в суботу, тіло загиблого Романа Романченка добу не вдається евакуювати, адже там небезпечна територія і бойовики не дають підійти. Крім того, кажуть військові, найманці надвечір почали обстрілювати із гранатометів та кулеметів наші позиції. Загалом же фактично немає перемир’я по всій лінії фронту.

Із кожним днем бойовики нарощують кількість обстрілів. За минулу добу ворог відкривав вогонь 13 разів. Знову заговорили на передовій важкі міномети. Зокрема, забороненими 82-х міліметровими мінами найманці обстрілювали військових поблизу Катеринівки.

Загалом від моменту оголошення перемир’я нацгвардієць став вже сьомим загиблим на Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна
В тему