Відео

Смертоносний ураган у Греції убив шістьох туристів (відео)

Смертоносний ураган у Греції убив шістьох туристів (відео)

Вітер страшної сили перевертав автомобілі і зривав дахи.

Неподалік грецьких Салоніків увечері середи, 10 липня, вирував смертоносний ураган. Буря зірвалася несподівано і тривала 20 хвилин, та встигла наробити великої біди. Так, стихія убила шістьох туристів, ще близько трьох десятків отримали травми, передає «Фокус».

Повідомляється,  що негода супроводжувалася сильним вітром і зливою, місцями з градом. Шторму передувала рекордна дводенна спека, коли температура повітря піднялася до 37 градусів за Цельсієм.

Глава відділу цивільного захисту в північній Греції Хараламбос Стеріадіс назвав подію «безпрецедентним явищем». У регіоні оголошено надзвичайний стан, а на боротьбу зі стихією кинули більш як сто рятувальників.

З відео і знімків у соцмережах видно, як буря валила дерева, перевертала автомобілі і руйнувала будівлі.

На цей момент відомо, що під час шторму, який налетів блискавично, загинули чеська пара, двоє румунів та двоє росіян. Жінку з Румунії з дитиною вбив зруйнований дах у ресторані в Неа Плагії, а росіянина із сином привалило дерево, що впало поруч із їхнім готелем на курорті Потідея.

«Вперше за мою 25-річну кар’єру мені довелося пережити щось подібне», – заявив директор Медичного центру Неа-Муданья, який лікував потерпілих під час урагану.

Постраждалий регіон сьогодні, 11 липня, має відвідати міністр із захисту громадян Греції Міхаліс Хрісохоідіс.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство
В тему

Останні матеріали