Відео

Савченко назвала Порошенка замовником підриву військових складів (відео)

Савченко назвала Порошенка замовником підриву військових складів (відео)

Пожежа на складах боєприпасів в місті Балаклія Харківської області в березні 2017 року було організовано за особистим наказом колишнього президента України Петра Порошенка.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила народний депутат Надія Савченко.

За її словами, результати експертизи, що говорили про винність Росії в те, що трапилося, сфальсифікували.

«Насправді підрив був зсередини, зроблено це було військовослужбовцями Збройних сил України (ЗСУ) «Сармат». Про це знає Матіос (військовий прокурор), про це знає Луценко (генеральний прокурор), тому що це було зроблено за особистим наказом Порошенка», - сказала Савченко.

Парламентарій зазначила, що керівництво країни замовчував факти про вибухи і справжню причину пожежі, боячись негативної реакції з боку європейських партнерів. Тепер, на її думку, розслідуванням подій має займатися Державне бюро розслідувань (ДБР).

«Я можу надати ті матеріали, які повинна передати в ГБР прокуратура. І вже я передала це Зеленському», - додала вона.

Нагадаємо, у ніч на 23 березня 2017 року на армійському складі в Балаклії виникла пожежа, потім почала детонувати вибухівку. Місцевих жителів евакуювали з 10-кілометрової зони ураження. Служба безпеки України (СБУ) кваліфікувала подію як диверсію. Через півроку розслідування генпрокурор Луценко заявив, що з території Росії прибув безпілотник, який скинув заряди на склад.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему