Відео

Як Рада на чолі з Парубієм Зеленському демарш влаштувала (відео)

Як Рада на чолі з Парубієм Зеленському демарш влаштувала (відео)

До порядку денного позачергової сесії парламенту не було внесено запропоновані новим главою держави законопроекти.

На позачерговій сесії Верховної Ради, яка відбулася сьогодні, 22 травня, занопроектам щодо зміни виборчого законодавства, ініційованим новим президентом Зеленським, нардепи на чолі зі спікером Парубієм, влаштували бойкот. Розгляд цих проектів закону відклали, навіть не внісши до порядку денного термінових зборів парламентаріїв.

Голова ВР Андрій Парубій після відкриття позачергової сесії відкрито пішов проти нового гаранта Зеленського і заявив, що підписаний останнім указ про розпуск парламенту суперечить Конституції.

Сьогодні у Раді мали слухатися президентські законопроекти, пов’язані із виборами, а саме: «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України», який новий гарант пропонував розглянути як невідкладний, а також «Проект Закону про внесення змін до ЗУ «Про публічні закупівлі» (щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу). Та до порядку денного позачергової сесії нардепів, скликаної за вимогою президента, жоден із зазначених документів так і не потрапив. 

Спікер наголосив, що, відклавши їх розгляд, діяв виключно в межах закону. «До мене надійшло звернення, де були вказані два законопроекти для включення до порядку денного позачергової сесії. Я підписав розпорядження про скликання позачергової пленарної сесії, але паралельно я подав лист з проханням уточнити, які номери законів Президент хоче, щоб ми тут розглянули», – заявив Парубій.

Він також зазначив, що один із проектів закону внесли в Раду дві години тому і його зареєстрували. Що стосується другого, то його подали об 11:45 з «дуже грубим порушенням регламенту». «Як тільки вони приведуть у відповідність (законопроект), він тут же буде зареєстрований. Я думаю, що це буде протягом 30 хвилин», – підсумував Парубій, влаштувавши тим самим демарш і самому президенту Зеленському, і його указу.

Відзначимо, що у позачерговій сесії парламенту взяли участь 240 народних обранців. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему

Останні матеріали