Відео

Транспортний колапс: у Полтаві третій день не їздять маршрутки (відео)

Транспортний колапс: у Полтаві третій день не їздять маршрутки (відео)

У Полтаві приватні перевізники страйкують третій день. Масштабний страйк вони влаштувавали з вимогою підвищити вартість проїзду.

Про це повідомляє ТСН.

У 300-х тисячному місті паралізовано повноцінний рух, працює тільки комунальний транспорт. Все тому що приватні перевізники вимагають підвищити вартість проїзду з 4 до 5 гривень.

Страйк почався в суботу, справжній транспортний колапс стався в понеділок, коли десяткам тисяч городян потрібно добиратися на роботу.

«Взагалі ніяких маршруток немає. Одні тролейбуси. Переповнені, людей багато», - розповідають місцеві.

При цьому жителі Полтави не готові платити ту суму, яку просять перевізники. У суботу на маршрут не вийшов жоден автобус приватних перевізників. Таким чином вони відреагували на відмову міської влади підвищувати тариф.

Як повідомили в Асоціації перевізників, з 11 травня всі легальні перевізники Полтави були змушені припинити свою роботу через брак фінансових можливостей. Вони офіційно відмовилися від дозволів на 66 міських маршрутів. 
 
Як зазначають перевізники, у безвихідь їх загнав підлеглий Сергія Капліна по партії – секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота.

«Наприкінці минулого року у неформальній розмові він пояснив нам, що підвищити тариф на проїзд до президентських виборів неможливо. Але пообіцяв зробити це після них. Ми повірили й майже півроку пропрацювали собі в збиток. Вибори минули, а в Шамоти нова відмовка – мовляв, не може підвести Капліна перед виборами до Верховної ради. Ще півроку ми витримати не можемо», - пояснили перевізники.

Однак такі пояснення та вибачення не влаштовують полтавців. Всі місцеві жителі одностайні в тому, що підвищення вартості проїзду - нахабство. Полтавці обурені тим, що через непорозуміння перевізників з владою страждають місцеві жителі. У всіх негараздах вони звинувачують перевізників, полтавці не згідні платити дорожче за низьку якість обслуговування в громадському транспорті та відверте хамство водіїв. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП
В тему