Відео

На Кіровоградщині з пащі сторожового пса врятували міні-піга (відео)

На Кіровоградщині з пащі сторожового пса врятували міні-піга (відео)

Тепер шукають власників загубленої свинки.

Мініатюрне в’єтнамське порося бігало вулицями Кропивницького і мало не стало здобиччю псів, ішлося в сюжеті ТСН.

Буквально із собачої пащі його вихопив випадковий перехожий. Перелякану тваринку виходили, відгодували, а нині розшукують тих, хто її загубив. Тепер його звуть Фунтик, на честь героя мультфільму, який блукав світом із карамелькою за щокою. Реальне порося теж любить прогулянки, та на вулицю виходить на повідку і не надовго: бідолаха стирає копитця до крові, бо у нього немає повноцінних ороговілих ратиць, а швидше м’які нігті. Тендітне поросятко розміром із кішку любить ласку і довірливо йде до людей. Як опинилося саме на вулиці, нинішні власники і гадки не мають.

Зараз Фунтик у цілковитій безпеці, та зовсім недавно самотньо біг темними вулицями міста і мало не став здобиччю сторожових псів. Його вихопили буквально в останню мить. Із собачої пащі порося витяг чоловік кропивничанки Світлани, який саме вертався із вечірньої зміни. Він закутав знайду в курточку і приніс додому. Наступного дня поросятко віднесли у ветеринарну клініку.

Спеціалісти підтвердили, що йому до року. Нові власники цікавились, чи буде воно рости. На що ветеринари відповіли, що може вирости кілограмів до 20. «Кажу, ну двадцять – це не 140. Із двадцятьма ми впораємося», – розповіла Світлана.

Паця було цілком здоровим, але дуже переляканим. Тиждень ховалося по темних закутках. А потім осміліло. Зараз воно нишпорить по тумбочках. Навіть дістає сирі макарони, хрустить ними та гучно плямкає. 

Фунтик надзвичайно товариський. Знаходить спільну мову із собаками, котами. А на прогулянці неодмінно опиняється у центрі уваги малюків і дорослих. Родина Світлани прив’язалася до поросятка. Однак, твердить жінка, їм не дає спокою думка, що десь за Фунтиком тужить якась дитина, тому шукають саме попередніх власників.

«Ми хочемо, щоб знайшлись. Якщо, звичайно, він їм потрібний, тому що люди різні. Буває, купляють живу іграшку, а потім розуміють, що ця іграшка їм зовсім не потрібна, або вона їх обтяжує, або дратує.  Догляд за ним специфічний. Все-таки це не собака. Порося є порося», – розповіла нова власниця Фунтика.

Порося віддадуть лише тим, хто зможе назвати його особливу прикмету.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему