Відео

«Дворик загублених іграшок»: у Львові мають свій аналог Острова покинутих ляльок (відео)

«Дворик загублених іграшок»: у Львові мають свій аналог Острова покинутих ляльок (відео)

Дворик забутих ляльок – такий приватний музей просто неба створив Василь Глушковський у Львові.

Чоловік почав збирати іграшки на своєму подвір’ї ще десять років тому, коли його онук Остап був маленьким і бавився в цьому дворику. Та хлопець виріс, і плюшеві ведмедики-зайчики стали йому нецікаві, утім, тепер вони приваблюють у цей закуток Львова сотні туристів, ішлося в сюжеті телеканалу НТН.

«Дворик загублених ляльок», як називає його сам пан Василь, став цікавинкою, своєрідним місцем паломництва для приїжджих і львів’ян, які вбачають у ньому своєрідну естетику, подібну до похмурого острова покинутих ляльок у Мексиці.

Цей двір – наче маленька країна згаслих мрій; у цьому місці кожен відчуває світлий смуток за дитинством, яке так швидко минає. За ці десять років у дворику зібралося понад 400 покинутих забавок, які колись ощасливлювали дітлахів, а тепер стали експонатами своєрідної колекції.

«Хтось викидав на смітник, а я підібрав. Хтось приніс сюди. Вона під дощиком намокла. Вона (іграшка. – Ред.) нікому вже не потрібна, а тут вона знаходить своє таке якесь останнє місце – дворик забутих ляльок..» – розмірковує про феномен цього місця сам його творець.

Щодня сюди приходять сотні туристів. Комусь подобається, а хтось, навпаки, жахається. Та байдужим ці вицвілі, самотні іграшки не  лишають нікого…

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів
В тему