Відео

Порошенко озвучив вимогу до Зеленського (відео)

Порошенко озвучив вимогу до Зеленського (відео)

Нинішній президент закликав новообраного не втручатись у справи судів.

Про це Петро Порошенко сказав сьогодні на зібранні з нагоди призначення на посади суддів Верховного Суду та церемонії складення присяги судді особами, призначеними на посаду судді вперше, ? пише 7 днів.

«Я сподіваюся, що наступний Президент та його команда поважатимуть рішення щодо незалежного та справедливого суду, закріплене у Конституції України», ? сказав Петро Порошенко.

Він нагадав, що саме така формула незалежності, коли ні Президент, ані ВР не мають ніякого впливу на суд та процедури призначення і звільнення суддів, лежить в основі судової реформи.

При цьому Порошенко визнав, що до завершення судової реформи в Україні ще далеко.

«Наразі, на жаль, найменше реформа торкнулася судів першої інстанції. Громадяни відчувають і нестачу кадрів у судах. І, на жаль, далеко не всі судді беруть за взірець своєї роботи Верховний суд», ? наголосив Петро Порошенко.

«Тож на черзі – завершення конкурсів до Вищого суду з питань інтелектуальної власності, завершення кваліфікаційного оцінювання суддів першої інстанції та добір нових суддів до першої та другої інстанцій. За прогнозами ці процедури мають завершитися трохи більше, ніж за рік», ? зауважив він.

Своїм Указом Президент Петро Порошенко призначив 75 суддів до Верховного суду.

Читайте також:

Як люди непритомніли від промов Порошенко: шість солдатів за п'ять років (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему