Відео

В Києві п’яному, який викрав поліцейський авто і збив патрульну, загрожує довічне (відео)

В Києві п’яному, який викрав поліцейський авто і збив патрульну, загрожує довічне (відео)

В Києві, на Хрещатику, 21-річний молодик, перебуваючи у стані сильного  алкогольного сп’яніння, заволодів поліцейським автомобілем.

Коли жінка-інспектор поліції намагалася його зупинити –  хлопець збив її і втік. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва. 

Інцидент стався в той момент, коли працівники поліції відволіклися на вирішення конфлікту, на який вони прибули на вулицю Хрещатик, а молодик скориставсяцим.

Відтак  правоохоронці отримали повідомлення про те, що на вулиці Хрещатик невідомий викрав службовий автомобіль і збив патрульну.

На місце події прибули наряди патрульної поліції та слідчо-оперативна група Шевченківського управління поліції.

«Для пошуків зловмисника відразу був введений в дію спеціальний план поліцейських операцій, встановлено напрямок руху автомобіля, яким користувався зловмисник. Вмілими діями співробітників патрульної поліції його спочатку знайшли, а після нетривалого переслідування – заблокували і затримали правопорушника», - повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні двох правопорушень – посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне заволодіння транспортним засобом – та обрання міри запобіжного заходу.

«За цими фактами відкрито кримінальні провадження за статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) та частиною третьою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом)  Кримінального кодексу України. Зловмисник затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.  За погодженням із процесуальним керівником слідчий звернеться до суду для обрання йому міри запобіжного заходу. Санкція цих статей передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення», - зазначив Андрій Крищенко.

Патрульна поліцейська отримала тяжку черепну-мозкову травму, вона перебуває у реанімаційному відділенні, де їй надають всю необхідну допомогу.

Зловмисник, враховуючи, що він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння, спочатку нічого не пояснював, а тепер відмовляється надавити будь-які пояснення, посилаючись на ст. 63 Конституції України.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна
В тему